Στην αναμονή βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων σχετικά με το θέμα της λαμπαδιοδρομίας και το πέρασμα της ιερής φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων από την Πάτρα. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν από μερικό διάστημα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει αποφασίσει μετά από σχετική βούληση της αντίστοιχης Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον αποκλεισμό της Πάτρας από τη διαδρομή της ιερής φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων προς το Τόκιο και την Ιαπωνία για τους αγώνες του 2020. 

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση, με τον Κώστα Πελετίδη, να ζητά σε επιστολή του προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, να διευκρινίσει τους λόγους και τα κίνητρα της διαφαινόμενης αυτής απόφασης, απαιτώντας μία συνάντηση μαζί τους, προτού υπάρξει κάτι το οριστικό.

Απάντηση στην επιστολή αυτή μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Η σκέψη των μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο θέμα είναι να αλλάξουν τη διαδρομή της ιερής φλόγας που περνούσε εδώ και τόσα χρόνια από την Πάτρα, μεταφέροντας την πορεία της από την Αρχαία Ολυμπία προς τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Στην επιστολή του ο Κώστας Πελετίδης τονίζει ότι κάτι τέτοιο σημαίνει αποκλεισμό της Πάτρας από τη διαδρομή και ζητά να μάθει τους ακριβείς λόγους. 

Με βάση τα δημοσιεύματα η διαφαινόμενη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έχει να κάνει με την ομιλία του Κώστα Πελετίδη, στην τελετή που είχε γίνει στα Ψηλαλώνια τον Οκτώβριο του 2017 για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στο Γκάνγουν της Νότιας Κορέας, παρουσία των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, επισήμων της Νότιας Κορέας, τοπικών φορέων και εκπροσώπων, αλλά και του τότε υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη. 

Ο δήμαρχος της Πάτρας είχε αναφερθεί στις σχέσεις που είχε η Βόρεια Κορέα με τη Νότια Κορέα, κάτι που θεωρήθηκε ως πολιτικό σχόλιο που δεν είχε καμία θέση στην τελετή, καθώς σύμφωνα με τους επικριτές της δημοτικής αρχής, μεροληπτούσε υπέρ της κομμουνιστικής χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν και σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς. 

Στον δήμο λοιπόν περιμένουν την απάντηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την επίσημη ανακοίνωσά της για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό της Πάτρας από τη διαδρομή της ιερής φλόγας.

Αν τελικά ισχύσει, ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες κινήσεις τους που αναμένεται να είναι πιο δυναμικές, θεωρώντας ότι μία τέτοια απόφαση θα είναι προσβολή για την πόλη, την ιστορία της, το κύρος και το βεληνεκές της.