Μια από τις αθλήτριες που θα δούμε στην Πάτρα για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, (25 και 31 Αυγούστου), είναι η Σοφία Κτενά, στο αγώνισμα της τεχνικής κολύμβησης. 

Η πρωταθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης, σε δηλώσεις της στην σελίδα της διοργάνωσης στο facebook, αναφέρει τα εξής: "Εν όψει προετοιμασίας για τη 2η συμμετοχή μου στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η ανυπομονησία!

Η πόλη της Πάτρας έχει αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν ότι μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία διοργανώσεις σε Εθνικό, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, πιστεύω πως θα κερδίσει και αυτό το στοίχημα με τους Μεσογειακούς.

Προσωπικά ευχαριστώ όλους όσους με οποιαδήποτε ιδιότητα εμπλέκονται στη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των αγώνων καθώς μου δίνεται άλλη μία ευκαιρία φέτος να υπηρετήσω το εθνόσημό μας και μάλιστα με πιο ισχυρό κίνητρο καθώς θα αγωνιστώ στη χώρα μου.

Εύχομαι στο σύνολο των αθλητών υγεία για να επιτευχθούν οι στόχοι του καθενός και πολύ περισσότερο ευελπιστώ η Ελληνική αποστολή να μας χαρίσει αξέχαστες αγωνιστικές στιγμές, πληθώρα μεταλλίων και επιτυχιών. Ελπίζω ο κόσμος της Πάτρας να στηρίξει με την παρουσία του αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και να γνωρίσει και τα 11 αθλήματα της".