Πάλι και αυτό το καλοκαίρι η ίδια εικόνα τόσο στην πόλη του Αιγίου όσο και στα παραλιακά χωριά της Αιγιαλείας... μεγάλοι σωροί σκουπιδιών στις άκρες των δρόμων. Αγανακτισμένοι κάτοικοι, επιχειρηματίες αλλά και παραθεριστές απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές χωρίς τελικά αποτέλεσμα!

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι το πρόβλημα δεν είναι φετινό. Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, όπου από τον Μάρτιο μήνα σταματούν να μαζεύονται τα σκουπίδια μέχρι και το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Μόνο όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και εντείνονται οι πιέσεις κατοίκων, παραθεριστών και επιχειρηματιών, περίπου τον Αύγουστο με απευθείας ανάθεση, κάποιος ιδιότης εργολάβος, έναντι αλμυροί κόστους, μαζεύει κάποια από τα συσσωρευμένα σκουπίδια και τα μεταφέρει σε μακρινούς ΧΥΤΑ.

Φέτος μεταφέρθηκαν κάποιες χιλιάδες τόνοι προς 150 ευρώ τον τόνο στην Κοζάνη. Πέρσι αντίστοιχα είχαν μεταφερθεί στα Γιάννενα.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής από το ίδιο σκηνικό κάθε καλοκαίρι στον τόπο τους απευθυνόμενοι τόσο στην Δημοτική όσο και στην Περιφερειακή Αρχή θέτουν τα δικά του ερωτήματα:" - Μήπως κάποιοι παίζουν με την υγειά μας και τις ζωές μας και εξαντλούν επίτηδες τα όρια μας, επειδή τους βολεύει για να στήνουν κάθε χρόνο την επικερδή επιχείρηση τους;

- Πως εξηγείται ότι κανένας εισαγγελέας και κανένας πολίτικος προϊστάμενος να μην έχει ευαισθητοποιηθεί να ψάξει και να παρέμβει;"

Στις φωτογραφίες που έστειλε στο patrasevents.gr αναγνώστης βλέπουμε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Αιγιαλείας.