«Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος, και το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του.

Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προσέρχόμενος στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.


Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού, ο οποίος συνοδεύεται από τον γγ του υπουργείου, Παναγιώτη Πρεζεράκο και υπηρεσιακά στελέχη, είναι η καταγραφή της υφιστάμενης οικονομικής και οργανωτικής κατάστασης στον ΕΟΠΥΥ, με βασικό μέλημα την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2019, οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού, αλλά και η λήψη όλων των διαρθρωτικών μέτρων που θα επιτρέψουν στον ΕΟΠΥΥ να καταστεί βιώσιμος και να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον Έλληνα πολίτη.