Ο Τάσος Γιαννόπουλος είναι από τους ηθοποιούς που έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια για την ειλικρινή του παρουσία στο χώρο με αξιόλογες δουλειές και με ρόλους που το κοινό έχει αγαπήσει φανατικά στη τηλεόραση και στο θέατρο.

Αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της τηλεόρασης των τελευταίων ετών που μας άφησαν έντονη και ευχάριστη γεύση. Μαζί του γελάσαμε, επαναπροσδιορίσαμε το χιούμορ μας, είδαμε την ψυχαγωγία με τον πήχη ανεβασμένο ψηλά.

Φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Μολιέρου "Ο Κατά φαντασίαν ασθενής" η οποία αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες.

Μαζί του στη σκηνή ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Λαέρτης Μαλκότσης, η Ιωάννα Ασημακοπουλου, η Νεφέλη Κουρή, ο Ρένος Ρώτας, η Θάλεια Σταματέλου,ο Χάρης Χιώτης και ο Βαγγέλης Κυπαρίσσης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε στο patrasevents.gr για την παράσταση, τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και την επιστροφή του στην τηλεόραση. Λίγο πριν ανέβει στην σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας ως κύριος Ντιαφουαρύς τον ανακρίναμε... και μας απάντησε σε όλα!


"Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που συνεργάζομαι με τον Πέτρο Φιλιππίδη"

Ρ.Ε.: Πρωταγωνιστείτε στην καυστική κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Μαζί σας ένας υπέροχος θίασος, πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση και την συνεργασία αυτή;

Τ.Γ.: Είναι ένα έργο του Μολιέρου, με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος παίζει το ρόλο του Αργκάν. Πρόκειται για μια υπέροχη συνεργασία. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον Πέτρο και είναι μεγάλη η χαρά μου και η τιμή να δουλεύω με έναν τέτοιο ηθοποιό. Το πάθος του για το θέατρο και για το έργο, είναι μεγάλο. Η δυναμική του πάνω στη σκηνή είναι κάτι το οποίο δεν το συναντάς εύκολα.

Ρ.Ε: Ποιος ο δικός σας ο ρόλος σε αυτή την κωμωδία;

Τ.Γ.: Εγώ παίζω τον κύριο Ντιαφουαρύς, ο οποίος προξενεύει τον γιο του, τον Τομά Ντιαφουαρύς, τον οποίον υποδύεται ο Αντίνοος Αλμπάνης, στην κόρη του Αργκάν, γιατί θέλει να έχει συνέχεια γιατρούς γύρω του για να τον γιατροπορεύουν. Είναι εξαρτημένος από τα φάρμακα και τις αρρώστιες.

Ρ.Ε.: Mε την παράσταση έρχεστε στην Πάτρα. Ποια είναι η γνώμης σας για την πόλη μας και για το κοινό της;

T.Γ.: Στην Πάτρα έχω έρθει πάρα πολλές φορές και μάλιστα έχω δουλέψει και στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Άρα γνωρίζω καλά και την πόλη και το κοινό της, αλλά και αυτό το όμορφο θέατρο το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο. Είναι ένας χώρος υπέροχος. Είναι μεγάλη μου η χαρά που επιστρέφω και πάλι.


Η συμμετοχή του στη σειρά "Η πολυκατοικία"

Ρ.Ε.: Έχετε συμμετάσχει σε σειρές στη τηλεόραση οι αγαπήθηκαν στον υπερθετικό βαθμό. Πείτε μας τη γνώμη σας για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στην τηλεοπτικά δρώμενα;

Τ.Γ.: Το τελευταίο διάστημα, απ' ότι παρακολουθώ γίνονται πράγματα και σιγά σιγά η τηλεόραση αποκτά και πάλι τη δυναμική της. Έρχονται νέες σειρές, αλλά επανέρχονται και παλαιότερες, όπως το Λόγω Τιμής και η Πολυκατοικία (στην οποία θα συμμετέχω κι εγώ). Ελπίζω ο κόσμος να γυρίσει και πάλι στην τηλεόραση.

Ρ.Ε.: Πως θα χαρακτηρίζατε τα διάφορα  reality είτε επιβίωσης ή αγάπης καθώς και τις τούρκικες σειρές που προβάλλονται τα τελευταία χρόνια από τις τηλεοράσεις;

Τ.Γ.: Αυτά το είδος της τηλεόρασης δεν μου αρέσει, ειδικά κάποια ριάλιτι δεν τα παρακολουθώ καθόλου και τα θεωρώ…

Ρ.Ε.: Στην τηλεοπτική σειρά "Ευτυχισμένοι μαζί" , γνωρίσατε  πολύ μεγάλη επιτυχία με το ρόλο του Μάκη. Η αναγνωρισιμότητα που δίνει ένας επιτυχημένος τηλεοπτικός ρόλος είναι διαβατήριο για περισσότερες ευκαιρίες για έναν ηθοποιό;

Τ.Γ.: Φυσικά και δίνει περισσότερες ευκαιρίες. Οι προτάσεις είναι πολύ περισσότερες γιατί είσαι αναγνωρίσιμος από τον κόσμο. Όντως μετά το ρόλο του Μάκη, είχα περισσότερες προτάσεις να συμμετέχω σε δουλειές.

Ρ.Ε.: Τι θα σας έκανε κλικ για να επιστρέψετε σε μια νέα τηλεοπτική παραγωγή;

Τ.Γ.: Πάνω απ' όλα η ίδια η σειρά. Για παράδειγμα η Πολυκατοικία που είπα το ναι, είναι μια σειρά που είχε επιτυχία. Με τους υπόλοιπους συναδέλφους που θα συνεργαστούμε, είμαστε μια καλή παρέα. Επίσης το να ξαναβρεθώ με τον Βασίλη Θωμόπουλο που κάνει τη σκηνοθεσία, είναι μεγάλη χαρά.


"Η υποκριτή θέλει πολύ θέληση, πάθος και προσήλωση στον στόχο"

Ρ.Ε: Τι σας ελκύει στην τηλεόραση και τι στο θέατρο; 

T.Γ.: Κατ' αρχάς μου αρέσουν και τα δυο πάρα πολύ, όπως και ο κινηματογράφος. Φυσικά ο τρόπος δουλειάς είναι διαφορετικός στο θέατρο απ' ότι στην τηλεόραση. Άλλο είναι να παίζεις μπροστά στην κάμερα και στο συνεργείο και άλλο στο κοινό ζωντανά. Και τα δύο έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και χάρες, με ένα διαφορετικό τρόπο δουλειάς.

Τι έχετε να πείτε στα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί;

Τ.Γ.: Να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά… πριν το αποφασίσουν. Η υποκριτική είναι ένας μακρύς και μεγάλος δρόμος, με πολλές αγωνίες. Θέλει πολλή θέληση, πάθος και προσήλωση στο στόχο. Δεν είναι εύκολο, ίσως όπως φαίνεται. Απαιτείται δύναμη και επιμονή για να μπορέσει κάποιος να υπάρξει στον χώρο και να εργάζεται.


Με τον Γιάννη Μπέζο στην παράσταση "Ράφτης Κυριών"

Ρ.Ε.: Έχετε κάνει φιλίες μέσα από τον χώρο;

T.Γ.: Βεβαίως και έχω κάνει πολλές φιλίες με πάρα πολλούς συναδέλφους μου. Διατηρώ φιλικές σχέσεις με ανθρώπους από διάφορες δουλειές που έχω κάνει.

Ρ.Ε.: Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;

T.Γ.: Εκτός από τη συμμετοχή μου στην Πολυκατοικία, όσον αφορά τα τηλεοπτικά, θεατρικά θα είμαι με τον Γιάννη Μπέζο στο θέατρο Προσκήνιο όπου θα ανεβάσουμε την παράσταση «Ράφτης Κυριών», μια υπέροχη κωμωδία.