«Δεν έχουμε ιδεολογική και πολιτική συγγένεια ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» σημειώνει, ωστόσο, ότι «είμαστε πάντα ανοικτό στο διάλογο» σε θέματα που είναι ψηλά στην ατζέντα, «προκειμένου να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, να ελαφρύνουμε τα φορολογικά τους βάρη, να θωρακίσουμε τη θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας. Αποκλειστικά πάντα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Συμπληρώνει, δε, ότι «σε καμία περίπτωση» η υπερψήφιση νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης δεν της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Επίσης, επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κομματικοποιήσει το κράτος» και δηλώνει ότι το ΚΙΝΑΛ είναι απέναντι στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. «Επαναφέρει συγκεντρωτικές αντιλήψεις, τις οποίες θεσμοί που δημιούργησαν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πολέμησαν συστηματικά», αναφέρει.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει τη νέα διάταξη για το άσυλο στα ΑΕΙ «κακή αντιγραφή του παλιού νόμου του ΠΑΣΟΚ» και σημειώνει ότι στόχος πρέπει να είναι «η αντιμετώπιση των παράνομων πράξεων, χωρίς τον κίνδυνο αστυνομοκρατίας».

Τέλος, αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Χρηστίδης λέει: «Ευχόμαστε η κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σημασία ενός δίκαιου και αναλογικότερου συστήματος, που εγγυάτει και βιώσιμες κυβερνήσεις».