Δύσκολες στιγμές ζει από από το μεσημέρι του Σαββάτου η Αρχαία Ολυμπία στο νομό Ηλείας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αχιλλέας Τζουβάρας διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει το χωριό ξηρόκαμπος ούτε πρόκειται να απειληθεί μέσα στη νύχτα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή όλο το βράδυ του Σαββάτου για ασφάλεια προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Όπως εξήγησε το μέτωπο ήταν μέσα σε χαράδρα και ως εκ τούτου ήταν δύσκολα προσβάσιμο. Έτσι χρειάστηκε να διανοιχθούν δρόμοι με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων.

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, λόγω των πολύ υψηλών θεροκρασιών της ημέρας και για τον σκοπό αυτό, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη, από πλευράς δυνάμεων που κλήθηκαν να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Από νωρίς, οι κάτοικοι στον οικισμό Ξηρόκαμπου τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής, σε περίπτωση που η Πυροσβεστική χρειαζόταν να διατάξει εκκένωση, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό δεν προχώρησε, λόγω της αποτελεσματικής παρέμβασης επίγειων κι εναέριων μέσων.

Και μπορεί να μην κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή (μέχρι νωρίς το βράδυ του Σαββάτου), ωστόσο η περιβαλλοντική καταστροφή ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα τοπικά μέσα, 100 στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι χαρακτηριστικές...