Κάτι παραπάνω από επικίνδυνο είναι το αυλάκι που υπάρχει στην Ιωάννου Δαμασκηνού στην περιοχή του Ριγανόκαμπου της Πάτρας. 

Τα έργα που είχε ξεκινήσει ο Δήμος, άφησαν στη μέση στον δρόμο της Δαμασκηνού, ένα αυλάκι, το οποίο είναι αφημένο έτσι, χωρίς να υπάρχουν προστατευτικά μέτρα. Το αυλάκι είναι ανοικτό εδώ και ένα μήνα τώρα και είναι αρκετά επικίνδυνο, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το έργο μπορεί να ξεκίνησε από τον Δήμο, αλλά το σταμάτησε το ΤΟΕΒ γιατί επιθυμεί μία μεγαλύτερη διάμετρο σωλήνας από αυτήν που είχε δρομολογηθεί. 

Το όλο μπλέξιμο όμως έχει να κάνει με το ότι δίπλα από το αυλάκι περνάει η σωλήνα της ύδρευσης και αυτό σημαίνει μεγαλύτερο φάσμα έργου που δεν έχει καν υπολογιστεί.

Άρα για να συνεχιστεί το έργο θα πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να περιμένουν. Όμως κάτι θα πρέπει να γίνει για να καλυφθεί αυτό το αυλάκι στο μεσοδιάστημα μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, κάτι που από ότι φαίνεται θα αργήσει,  λόγω του όλου μπλεξίματος που αναφέραμε παραπάνω. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε ο Δήμος στους κατοίκους της περιοχής που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση αυτή η Ιωάννου Δαμασκηνού είναι από τους δρόμους εκείνους του Ανατολικού Διαμερίσματος που αναμένεται να πεζοδρομηθεί και να ασφαλτοστρωθεί από την αρχή, με βάση τουλάχιστον την μελέτη που υπάρχει. 

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με το αυλάκι μέχρι το έργο που από ότι φαίνεται έχει παγώσει αρχίσει ξανά; Οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να ζουν με τον φόβο του ατυχήματος; 

(Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Κατσίποδου που ανέδειξε το θέμα στο facebook).