Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 02 Αυγούστου 2019, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ). Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ).

Στη διάρκεια των επισκέψεων, οι Διευθυντές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για θέματα σχετικά με την οργάνωση, την αποστολή, το προσωπικό, τις υποδομές, τη λειτουργία, την εκπαίδευση, τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών στον τομέα της υγείας, όπως και τις συνεργασίες τους με ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις και η στοχοθεσία που έχει τεθεί και βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης.

Ο Υφυπουργός, σε ομιλία του προς το προσωπικό των νοσοκομείων, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγών και βελτιστοποίησης σε ισχύουσες αναχρονιστικές και χρονοβόρες διαδικασίες, καθώς και την αναζήτηση λύσεων μέσω νέων χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων.

Αναφέρθηκε στη σημασία της διαλειτουργικότητας, της διακλαδικότητας και της διασύνδεσης μεταξύ των στρατιωτικών νοσοκομείων. Οι δράσεις που αναλαμβάνει κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα, με το άριστα εκπαιδευμένο επιστημονικό - ιατρικό και νοσηλευτικό - προσωπικό του, είναι σημαντικό να γνωστοποιούνται για παράλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση.

Τόνισε την ηθική ευθύνη των εμπειρότερων στελεχών να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση, την πειθαρχία, τη σκληρή εκπαίδευση και την αγάπη στο λειτούργημά τους στους νεότερους, εκείνους που αποτελούν το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να γίνουν καλύτεροι.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων, για το υψηλό επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν στους εν ενεργεία και αποστρατεία στρατιωτικούς, τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στους πολίτες. Τους κάλεσε να διατηρούν ακμαίο το ηθικό τους, να υπερβαίνουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να αποτελούν παράδειγμα προς το κοινωνικό σύνολο.

Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με περιήγηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στους χώρους, τις δομές λειτουργίας και τα τμήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.