Το τερέν ενός γηπέδου μπάσκετ στη Λισαβόνα έβαψε εκ νέου ο AkaCorleone, για να δώσει έμφαση στη γόνιμη συνάντηση δύο διαφορετικών οπτικών γωνιών.

Η τοιχογραφία στο Campo dos Mártires da Pátria καλύπτει ένα δημόσιο γήπεδο μπάσκετ, διαστάσεων 14 επί 25 μέτρων, με χρώματα ροζ, μπλε, κίτρινο. Οι φιγούρες – μια γυναίκα που κρατά την υδρόγειο και ένας διοπτροφόρος άντρας – κάθονται η κάθε μία στις δύο αντίθετες πλευρές του γηπέδου.

«Η αναζήτηση μια πραγματικής ισορροπίας, η τέλεια διττότητα μεταξύ δύο ανθρώπων, δύο ομάδων, δύο πλευρών, δύο πραγματικοτήτων, είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί αλλά είναι δυνατόν να επιτευχθεί. Η ιδέα πίσω από αυτό το πρότζεκτ ήταν να παίξω με την έννοια της διττότητας, δύο διαφορετικών οπτικών γωνιών, δύο διαφορετικών πλευρών που συμπληρώνουν η μία την άλλη σαν αντίθετες εκδοχές της ίδιας πραγματικότητας οι οποίες μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως μία ενιαία» εξήγησε ο Πορτογάλος street artist.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ o AkaCorleone, πρόσθεσε επίσης ότι το έργο προσπαθεί να αναφερθεί «στην πιο διασκεδαστική και κοινόχρηστη πλευρά ενός χώρου στον οποίο καθημερινά συγκεντρώνονται διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικών ηλικιών και από διαφορετικά περιβάλλοντα, για να αθληθούν στην επιφάνειά του. Λαμβάνει υπόψη τη σημασία των διαφορετικών κοινοτήτων που το χρησιμοποιούν και τη γειτονιά στην οποία βρίσκεται».