Αντί για Γαλάζιες Σημαίες υψώνουν μαύρες σημαίες στην Αλυκή, σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Αχαΐας, δίπλα στο Αίγιο, που όμως έχει αλλάξει εικόνα, εξαιτίας των λόφων από τα σκουπίδια που υπάρχουν στην περιοχή της. 

Η απόφαση είναι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αλυκής και έχει να κάνει τόσο με την απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας, όσο και με τα σκουπίδια στην Αλυκή.

Τα σκουπίδια, όμως, είναι ένα πρόβλημα για όλους τους παραθεριστικούς οικισμούς της Αιγιαλείας που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού της περιοχής. Από το Διακοπτό έως την Αιγείρα και την Τράπεζα, από την Τέμενη έως και τα Νικολέικα, αλλά και από την άλλη μεριά του Αιγίου, το Λόγγο, την Άκολη, τα Σελιανίτικα, τις Καμάρες και τη Ζήρια, η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι ανυπόφορη. 

Το πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής είναι μεγάλο. Οι ξενοδόχοι έχουν δεχθεί αρκετές κλήσεις αυτές τις ημέρες για ακυρώσεις κρατήσεων, με τους επισκέπτες να έχουν πληροφορηθεί την κατάσταση που υπάρχει, αρνούμενοι να έρθουν στην περιοχή.

Γάλλοι τουρίστες, σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται εδώ και χρόνια στην Αιγιάλεια για να θαυμάσουν τις παραλίες της, αλλά να τις απολαύσουν, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σε κατοίκους και καταστηματάρχες για την κατάσταση. Βγαίνουν από τη θάλασσα κάνοντας το μπάνιο τους και αυτό που μυρίζουν, είναι σκουπίδια. 

Η ζημιά για τα παραλιακά καταστήματα του Λόγγου, της Άκολης, των Σελιανιτίκων και των γύρω χωριών, έξω από το Αίγιο, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ποιος θα κάτσει να φάει, έχοντας την μπόχα των σκουπιδιών να του παίρνει τη... μύτη; Ο Δήμος μπροστά σε όλη αυτή τη κατάσταση μοιάζει να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. 

Προσπαθεί με μεμονωμένες κινήσεις να περισώσει αυτή την εικόνα που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα παραθεριστικά θέρετρα της Αιγιαλείας, όμως, δεν φτάνουν. Είναι αλήθεια ότι η συγκομιδή των σκουπιδιών ξεκίνησε από την Αιγείρα και την Ακράτα, δείχνοντας έτσι ότι στην αποκομιδή θα δοθεί ένα βάρος στις περιοχές που έχουν επισκέπτες και παραθεριστές. 

Ωστόσο, τα σκουπίδια είναι τόνοι, για να μαζευτούν όλα αυτά θα πάρει χρόνο και η ζημιά έχει γίνει ήδη για τον τουρισμό της Αιγιαλείας. Ζημιά που για φέτος το καλοκαίρι τουλάχιστον μοιάζει να είναι ανεπανόρθωτη. 


Η ανακοίνωση του συλλόγου της Αλυκής

Οι μαύρες σημαίες της Αλυκής δεν αφορούν, απλώς και μόνο τη συγκεκριμένη παραλία. Αφορούν το σύνολο του τουρισμού της Αιγιαλείας, καθώς η δουλειά που είχε γίνει σε αυτόν τον τομέα όλα τα προηγούμενα χρόνια, πετάχτηκε και αυτό στα σκουπίδια. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου της Αλυκής αναφέρει: "Να υψωθούν στους ιστούς της Γαλάζιας Σημαίας μαύρες σημαίες εις ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους για την απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας.

Καλούμε φορείς και συμπολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο το απόγευμα 5 με 6 έμπροσθεν του παλαιού Λιμεναρχείου, ενημέρωση αυτών και διανομή εντύπου υλικού.

Προετοιμασία Αγωγής κατά παντός υπευθύνου και διεκδίκηση αποζημίωσης. Συγκέντρωση υπογραφών και ενημέρωσή τους όταν ετοιμαστεί η αγωγή. Ενημέρωση Πυροσβεστικης Υπηρεσίας για κίνδυνο πυρκαγιάς στο Βιότοπο και καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους.
Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων".