Εντύπωση έκανε σε πολλούς η ανάρτηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, σχετικά με τον ερχομό του LNG και την εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νέο λιμάνι της Πάτρας. 

Ο καθηγητής σεισμολογίας σχολίασε στο διαδίκτυο το θέμα, την απόφαση του υπουργείου να ανάψει το πράσινο φως για την εγκατάσταση της μονάδας, αλλά και την σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που εναντιώθηκε. "Έχει δίκιο ο δήμος και ο Κώστας Πελετίδης" έγραψε σε σχόλιό του στο facebook για τη στάση της δημοτικής αρχής. 

Μάλιστα ανέβασε ως σχόλιο και την είδηση για την έκρηξη που έγινε σε αντίστοιχη μονάδα LNG στο Κεντάκι του Τέξας, πριν από μερικές ώρες, τονίζοντας παράλληλα ότι η επικινδυνότητα μιας τέτοιας μονάδας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη σε μία περιοχή κατεξοχήν σεισμογενής όπως είναι η Πάτρα. 

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, τα ατυχήματα που έχουν γίνει σε τέτοιου είδους μονάδες στον κόσμο είναι απειροελάχιστα. Όταν όμως γίνονται υπάρχει κίνδυνος σοβαρός. 

Το ερώτημα είναι αν το κράτος με τις αδυναμίες που έχει στην οργάνωση και στη διοίκησή του, θα μπορεί να αναλάβει τέτοιου είδους εγχειρήματα, τα οποία στο παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσουν ζωές.