Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνώρισαν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους κάλεσε σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της  μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα».

Η «Ρένα», η ηρωίδα από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, βγήκε από τις σελίδες και- επί σκηνής πλέον- διηγείται τη θυελλώδη ζωή της αλλά και παράλληλα όλη την σύγχρονη ελληνική ιστορία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως σήμερα.

Είναι η βιογραφία μιας γυναίκας που δούλευε ως πόρνη αλλά αγάπησε συντρόφους πραγματικά, δεν στέκεται η ιστορία της μόνο στο επάγγελμά της και καθώς περιγράφει τη ζωή της η Ρένα αναμειγνύεται και με τα εκάστοτε ιστορικά γεγονότα από τον μεσοπόλεμο μέχρι και το Πολυτεχνείο, μία ισρορτία στην οποία χρειάζεται να μετρήσουμε τους νεκρούς μας για να προχωρήσουμε· αρκεί να μην βαφτούμε από το αίμα τους, να μην κουβαλήσουμε τα μίση και τα πάθη τους.

Σε ένα κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών στην εκδήλωση του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας, παραβρέθηκε και η σκηνοθέτις της παράστασης Νικαίτη Κοντούρη.