Η εντολή που έχει δοθεί από τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη εν όψει των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι ρητή. 

Να γίνει η Πάτρα "κούκλα", ειδικότερα σε ότι αφορά την παραλιακή της ζώνη, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, ξεκινώντας από το Νότιο Πάρκο και φτάνοντας έως τις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων στην Πλαζ. 

Ο Δήμος δίνει μεγάλο βάρος στην άψογη διοργάνωση των αγώνων, έστω και αν όταν διεκδικούσε αυτή την εκδήλωση, το έκανε κυρίως υπό την προϋπόθεση και τις δεσμεύσεις της απερχόμενης κυβέρνησης για την αξιοποίηση και την αναβάθμιση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, πιστεύοντας ότι οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες κάτι θα αφήσουν στην πόλη από πλευράς υποδομών. 

Οι Παράκτιοι, από πλευράς τουλάχιστον υποδομών, δεν πρόκειται να αφήσουν κάτι στην Πάτρα, όμως ο Δήμος και η πόλη είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν για την άψογη φιλοξενία των αθλητών, των αποστολών και των επισκεπτών της διοργάνωσης, κάνοντας τα απαραίτητα και τα αυτονόητα, έτσι ώστε η αχαϊκή πρωτεύουσα να αποδειχθεί αντάξια των προσδοκιών, του κύρους, αλλά και του βεληνεκούς που φιλοδοξεί να αποκτήσει στον διεθνή χάρτη. 

Ο Δήμος έχει αναλάβει τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν για τον καθαρισμό των χώρων της παραλιακής ζώνης και γενικότερα της Πάτρας από τα διαφόρων ειδών σκουπίδια, από τις ενδεχόμενες  ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν, αλλά και την μεταμόρφωση κάποιων αντιαισθητικών ίσως εικόνων που παρατηρούσαμε και αυτό το καλοκαίρι σε πολλά από τα σημεία του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.

Εικόνων που μόνο εγκωμιαστικές δεν θα ήταν για την διοργανώτρια μιας τόσο μεγάλης αθλητικής γιορτής. Η εντολή που έχει δοθεί από τον Κώστα Πελετίδη είναι το μεγαλύτερο μέρος του υπαλληλικού προσωπικού που αφορά τις υπηρεσίες των εξωτερικών εργασιών είναι να απασχοληθεί για τις επόμενες ημέρες και να εργαστεί, στις προετοιμασίες που θα πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, με φόντο την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. 

Ο Δήμος, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή έχει δείξει δεκτικός και πρόθυμος για να κάνει τα απαραίτητα και δεν είναι τυχαία η αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε, αλλά και του νέου προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, στην σωστή συνεργασία που υπάρχει για τη άψογη διοργάνωση των αγώνων. 

Βλέπετε, γνωρίζουν ότι καλώς ή κακώς, ο Δήμος είναι αυτός που θα αναλάβει ένα μεγάλο μέρος των εξωτερικών εργασιών για τη διοργάνωση αφού οι περισσότεροι από τους 110 υπαλλήλους των Μεσογειακών Αγώνων έχουν δουλειές και θέσεις γραφείου. 


Οι εργασίες ξεκίνησαν από το βόρειο κομμάτι της παραλιακής ζώνης

Ήδη, αν παρατηρήσει κανείς, ένα μέρος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας έχει καθαριστεί και έχει βελτιωθεί αρκετά. Οι εργασίες του Δήμου ξεκίνησαν από το κομμάτι της βόρειας παραλιακής ζώνης της Πάτρας και θα προχωρήσουν προς το νότιο, φτάνοντας και στις κεντρικές εγκαταστάσεις της διοργάνωσης στο Νότιο Πάρκο.

Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις και εργασίες στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων (πεζόδρομους και πλατείες) του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, αλλά και στην άνω πόλη, έτσι ώστε να είναι και αυτές οι περιοχές όπως πρέπει, με δεδομένο ότι οι αθλητές και οι αποστολές των ομάδων θα κάνουν βόλτες και θα θελήσουν να γνωρίσουν την αχαϊκή πρωτεύουσα που τους φιλοξενεί, πηγαίνοντας στα σημεία αναφοράς της, στα μνημεία της και γενικότερα στα αξιοθέατα της.

Έτσι, Αύγουστο μήνα, ο Δήμος και το προσωπικό του, με εντολή Πελετίδη, βρίσκεται σε επιφυλακή, εν όψει της άψογης διοργάνωσης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα γίνουν στην Πάτρα.