Πιάνουν δουλειά για τα καλά στην Οργανωτική Επιτροπή για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και ήδη έχει ξεκινήσει να διαμορφώνονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της διοργάνωσης, δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, στο Νότο Πάρκο της Πάτρας, εκεί που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες που έχουν να κάνουν με σπορ της άμμου. 

Στο Νότιο Πάρκο, εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (Ν.Ο.Π.), απέκτησε μορφή το πρώτο γήπεδο, στο οποίο θα διεξαχθεί το test event στις 9 και 10 Αυγούστου και δίπλα του έχει ξεκινήσει η κατασκευή και του δεύτερου γηπέδου.

Σε αυτά τα δύο γήπεδα πρόκειται να διεξαχθούν τα αθλήματα του beach handball και του beach soccer. Στην ίδια πλευρά, θα κατασκευαστεί
και ο αγωνιστικός χώρος του beach wrestling. Από την άλλη πλευρά των εγκαταστάσεων του Ν.Ο.Π., θα κατασκευαστούν τα γήπεδα για το beach volley και το beach tennis.

Ταυτόχρονα, προχωρούν και οι προετοιμασίες σε βασικές, μη αγωνιστικές εγκαταστάσεις των Μεσογειακών Αγώνων. Το κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι» μετατρέπεται σε Κέντρο Διαπίστευσης (Accreditation Center) των Αγώνων και αναμένεται να είναι έτοιμο εντός των επομένων ημερών.


Στο μεταξύ υλοποιείται σταδιακά και η συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό, στα ερτζιανά κύματα ακούγεται πλέον το ειδικό διακριτικό κλήσης SZ3PMBG19 που κάνει γνωστούς διεθνώς τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα από 25-31 Αυγούστου.

Το όλο εγχείρημα το έχουν αναλάβει οι ραδιοερασιτέχνες μετά από τη σχετική άδεια που εξασφάλισαν από το Υ.Μ.Ε Πάτρας. Η δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 2000 επαφές με όλο τον κόσμο και η σελίδα του διακριτικού αυτού στην αμερικάνικη βάση δεδομένων της QRZ έχει φτάσει τις 6000 επισκέψεις κυρίως από ξένους ράδιο ερασιτέχνες.