Η Ammοusa, η Πατρινή μπύρα του Γιώργου Ντάνου, μια μπύρα που φτιάχτηκε σε ένα υπόγειο ερασιτεχνικό ζυθοποιείο, λίγο έξω από το κέντρο της Πάτρας, από έναν άνθρωπο που είχε την όρεξη, το κέφι και τη διάθεση για να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό το ταξίδι της. 

Ένα ταξίδι γαστρονομίας που άρχισε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, βγαίνοντας στο λιανικό εμπόριο, αλλά και στα καταστήματα εστίασης και να που φτάνει πλέον στα σαλόνια του Hilton Athens Hotel. 

Για την ακρίβεια, όχι στα σαλόνια (τουλάχιστον για την ώρα), αλλά για την πισίνα του ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα, η Ammusa του Πατρινού Γιώργου Ντάνου επιλέχτηκε για να μπει στο μενού του Oasis Bar and Grill, του εστιατορίου, δηλαδή, που βρίσκεται στην πισίνα του διάσημου και γνωστού ξενοδοχείου. 

Αυτό από μόνο του δεν είναι και κάτι τόσο απλό. Το να μπει ένα προϊόν στους καταλόγους των μενού των τεσσάρων εστιατορίων που λειτουργούν σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Αθήνας, το οποίο και έχει φιλοξενήσει τους πιο διάσημους VIPS που φτάνουν στη χώρα μας, αλλά και σημαίνοντες προσωπικότητες άλλων χωρών που κατέχουν αξιώματα και εκπροσωπούν ολόκληρα κράτη, δεν είναι και τόσο εύκολο. 

Τα εστιατόρια του Hilton ενός ξενοδοχείου που για δεκαετίες είναι ταυτόσημα με την πολυτελή ζωή και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίας στους επισκέπτες - θαμώνες τους, επιλέγουν τα είδη των μενού τους, κάτω από αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις που θέτει το αρμόδιο τμήμα γευσιγνωσίας.


Αυτό που έδωσε το πράσινο φως στην Πατρινή μπύρα για να μπει στον κατάλογο του Oasis Bar and Grill και από ότι φαίνεται θα δώσει την έγκριση και τα τα εστιατόρια εντός του ξενοδοχείου, τη χειμερινή σεζόν. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Hilton πλέον ανήκει πλέον στον όμιλο του Costa Nauarino. Οι γευσιγνώστες του Hilton είδαν τη διαφορά που έχει η Ammousa στη γεύση και στην ποιότητα της ως προϊόν και παρόλο που δεν προέρχεται η μπύρα αυτή από κάποιον μεγάλη όμιλο ή κάποια πολυεθνική, την επέλεξαν και την τοποθέτησαν στο εστιατόριό τους. 

Επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που λέει ότι από την πρώτη στιγμή ο δημιουργός της, Γιώργος Ντάνος. Ότι δηλαδή η μπύρα του είναι πάνω από όλα, γαστρονομικό προϊόν που απευθύνεται σε αυτούς που αγαπούν την υψηλή ποιότητα στο τραπέζι τους. Περήφανος, έτσι για ακόμα μία φορά για το δημιούργημα του. Και του αξίζει.