Η φοιτητική στέγαση είναι μία ξεχωριστή μορφή του real estate που στην Πάτρα έχει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης και τις προηγούμενες δεκαετίες, πριν από την κρίση, έδωσε ζωή στον οικοδομικό και κατασκευαστικό κλάδο της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Πλέον η μορφή αυτή, έχει αποκτήσει συγκεκριμένο χαρακτήρα και προσωπικότητα, με την κατασκευή ξενοδοχείων ή ξενώνων νεότητας, με επιπλωμένα διαμερίσματα που απευθύνονται για φοιτητές, προσφέροντας σε αυτούς διαφόρων ειδών υπηρεσίες. 

Ένας τέτοιος ξενώνας νεότητας έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην οδό Καρόλου, δίνοντας ζωή σε ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο, που αποτελούσε μία παλιά σταφιδαποθήκη.

Πρόκειται για το νέο εγχείρημα της εταιρείας Dimand του Πατρινού επιχειρηματία Δημήτρη Ανδριόπουλου που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον κλάδου του real estate, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε αρκετές αγορές και μεταμορφώσεις ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. 

Ο νέος αυτός ξενώνας που θα απευθύνεται στη νεολαία, κυρίως σε φοιτητές, αλλά και σε επισκέπτες - τουρίστες, αναμένεται να δώσει ζωή στη συγκεκριμένη γειτονιά της Πάτρας, στο κάτω μέρος της Καρόλου, σε μία περιοχή που μένουν αρκετοί σπουδαστές της πόλης, αφού βρίσκεται κοντά στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ είναι και σε άμεση συγκοινωνία με το Πανεπιστήμιο, μέσω των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ. 

Για αυτό άλλωστε και στην περιοχή έχουν κατασκευαστεί ή ανακαινιστεί αρκετά ακίνητα που απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές. Το ακίνητο πάντως που ανακατασκευάζει η εταιρεία Dimand ήταν εγκαταλελειμμένο, αν και έχει μεγάλη ιστορική αξία. Πρόκειται για ένα κτίριο που η ζωή του ξεπερνάει τα 100 χρόνια και έχει ταυτιστεί με μία περίοδο οικονομικής ακμής της Πάτρας. 

Η εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, προχώρησε τις διαδικασίες για να κηρύξει το κτίριο διατηρητέο ως προς το κέλυφος και η απόφαση ήδη έχει εκδοθεί και δημοσιευτεί στο φύλο της κυβέρνησης. Τα διαμερίσματα που θα κατασκευαστούν και θα συνθέσουν τον ξενώνα θα είναι επιπλωμένα, κατηγορίας τριών αστέρων. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αξιοποίησης ακινήτων έχει μεγάλη πέραση στο εξωτερικό, ενώ και στην Πάτρα δείχνει να έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης λόγω των χιλιάδων σπουδαστών που υπάρχουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Είναι η δεύτερη επιχειρηματική κίνηση της Dimand στην Πάτρα, μετά την αγορά που είχε κάνει στο ακίνητο του πρώην Μωρέα (μαζί με την Εθνική Πανγαία δημιουργώντας ένα κοινό σχήμα μαζί της) για να μετατραπεί ακολούθως το κτίριο στο σημερινό ξενοδοχείο του Moxy, της αλυσίδας Marriott. 

Η Πάτρα, χάρης σε ένα Πατρινό επιχειρηματία που διαπρέπει, παρουσιάζεται έτσι σαν μία πόλη που μετά την κρίση και τις βαθιές πληγές που άφησε αυτή τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο, όσο και στην αγορά ακινήτων, δίνει ευκαιρίες επενδύσεων. Kι αυτό είναι σημαντικό για την πόλη.