Το Σωματείο "Ιπποκράτης" εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιχειρούμενη κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Σε αυτήν αναφέρει: "Το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική απόφαση του,  εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην επιχειρούμενη κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, από την νέα κυβέρνηση του τόπου μας.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να δει και να προσεγγίσει, να δώσει λύσεις στα υπαρκτά και χρόνια  προβλήματα των ανώτατων εκπαιδευτηρίων της χώρας μας, την χρηματοδότηση τους κλπ άλλα πάμπολλα προβλήματα και κατά επέκταση στα προβλήματα του φοιτητικού κόσμου, που σαφώς θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητά της, με προσχηματικούς λόγους θέτει ως προτεραιότητα το άσυλο, δείχνοντας έτσι  και μάλιστα με το καλημέρα τις διαθέσεις της, τα δόντια της, στους φοιτητές και τους Εργαζόμενους, με μια κίνηση που σαφώς εξυπηρετεί άλλες στοχεύσεις.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, δηλώνει ότι θα βρεθεί δίπλα στους φορείς του μαζικού κινήματος που θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο, την ακαδημαϊκή ελευθερία και δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και σαφώς την δωρεάν εκπαίδευση για όλους".