Η Αθήνα μπορεί να γίνει ακόμη και στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη».Αυτό είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μάκη Πολλάτο και Χρήστο Μπόκα.

Η συζήτηση αφορούσε το πανεπιστημιακό άσυλο, με τον κ. Βαρεμένο να τονίζει πως «είναι ψευδές να λέει κανείς ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο και το άσυλο. Γιατί το έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση; θέλει να περάσει το δόγμα νόμος και τάξη, να εκφοβίσει κάποιους που θεωρεί ότι είναι φοβισμένοι από τα μεσαία στρώματα και να καλλιεργήσει ένα κλίμα -για όσους τυχόν θα ήθελαν να διαμαρτύρονται για πτυχές της πολιτικής της».

Ο Γιώργος Βαρεμένος είπε πως «υπάρχει νόμος που λέει ότι για οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια μπορεί να επέμβει η αστυνομία ανά πάσα στιγμή και αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση», δίχως βέβαια να πει γιατί τόσο καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επενέβαινε όταν διαπιστώνονταν παράνομες ενέργειες.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενεργούν ως μαθητευόμενοι μάγοι: «Ακούστε να σας πω, πάνε να προκαλέσουνε ζημιά και στον τουρισμό καλλιεργώντας μια εικόνα που είναι αναντίστοιχη με αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα».
H Αθήνα δεν είναι όπως άλλες πρωτεύουσες κεντροευρωπαϊκές οι οποίες έχουν κι αυτές υψηλά ρεύματα τουριστικά, όμως αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα.

Διαβάστε τον διάλογο του Γιώργου Βαρεμένου με τους δημοσιογράφους του ΘΕΜΑ 104,6:

Ερ: Ποιο παράδειγμα επικαλείστε;
Και το Παρίσι και το Λονδίνο που δέχτηκαν σοβαρά τρομοκρατικά χτυπήματα, έτσι σοβαρά τρομοκρατικά χτυπήματα, κι άλλες πόλεις να σας αναφέρω. Στην Ιταλία, ακούστε να δείτε...

Ερ: Τι εννοείτε; Ότι είμαστε τυχεροί και λόγω κάποιας πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης δεν υπήρξε χτύπημα;
Ναι έπαιξε ρόλο και η πολιτική που ελπίζω να συνεχιστεί και από την τωρινή κυβέρνηση, παρ' ότι ανησυχώ.

Ερ: Λέτε ότι με τη νέα πολιτική υπάρχει κίνδυνος για χτύπημα η Αθήνα θα γίνει στόχος;
Εγώ δεν λέω αυτό, λέω ότι η Αθήνα δεν έγινε κι ότι αυτό δεν είναι απολύτως τυχαίο αλλά είναι καλό που δεν έγινε. Εσείς το αμφισβητείτε; Το να πάνε πάνοπλοι αστυνομικοί...

Ερ. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν περιοχές που έχουν γίνει άβατο

Απ: Έχετε πάει σε άλλες πόλεις ευρωπαϊκές, γιατί μιλάτε για ξέφραγο αμπέλι, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όχι στη Λατινική Αμερική;

Ερ. Είστε ικανοποιημένος με την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά κεντρικά σημεία της Αθήνας;
Απ: Το καλύτερο είναι εχθρός του λαού
Αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση, νομίζω το έχει καταλάβει έτσι όπως μπούκαρε, το έχει καταλάβει τι παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει στον τουρισμό το δόγμα νόμος και τάξη.

Ερ. Μου κάνει εντύπωση που αφήνετε υπαινιγμό για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα
Aπ. Κανέναν υπαινιγμό δεν άφησα, με ακούτε που σας λέω; Κανέναν υπαινιγμό δεν άφησα. Η κυβέρνηση θα καταλάβει πολύ καλά ότι άλλο τα συνθήματα τα προπαγανδιστικά κι άλλο να κυβερνάς

Κι έκλεισε την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνάει η δεξιά, έχουμε δείγματα της πολιτικής της στο παρελθόν.
Εγώ θεωρώ ότι αν τελικά επιχειρήσουν να εφαρμόσουν αυτό το ακραίο δόγμα, όπως το έχουν περιγράψει προεκλογικά, αυτό θα έχει παρενέργειες τις οποίες εγώ απεύχομαι να μην υπάρξουν. Να δουν δηλαδή την πραγματικότητα πιο ψύχραιμα, πιο νηφάλια και να προσπαθήσουν να επιλύσουν ορισμένα προβλήματα της χαμηλής εγκληματικότητας που έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη».