Στο έλεος των σκουπιδιών βρίσκονται τα παραθεριστικά θέρετρα του Αιγίου, στην κορύφωση του καλοκαιριού, σε μία χρονική περίοδο όπου τα μέρη αυτά γεμίζουν από παραθεριστές και λουόμενους. 

Το θέμα με τα σκουπίδια αν είναι πρόβλημα για την πόλη του Αιγίου είναι ακόμα μεγαλύτερο για περιοχές όπως ο Λόγγος, τα Σελιανίτικα, η Άκολη, οι Καμάρες, η Ζήρια και άλλες που συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση και τον περισσότερο όγκο των παραθεριστών που έρχονται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος. 

Σε ορισμένα από αυτά τα τουριστικά μέρη δεν έχουν μαζευτεί, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ούτε μία φορά τα σκουπίδια τους τελευταίους μήνες, ενώ σε άλλα η εικόνα παραμένει αντιαισθητική, με την δυσοσμία που είναι έντονη να διώχνει μακριά τουρίστες και επισκέπτες.

Στον Λόγγο για παράδειγμα ένα από τα παραθαλάσσια χωριά δίπλα στο Αίγιο οι παραθεριστές έχουν φτάσει στο "αμήν" με την κατάσταση στο θέμα των σκουπιδιών. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της γνωστής Πατρινής Λιολιώς Κολυπέρα που ανέβασε φωτογραφίες με τα σκουπίδια στο Λόγγο, ζητώντας το έλεος των αρμοδίων και της δημοτικής αρχής, εκλιπαρώντας τους να παρέμβουν. 

Τα σκουπίδια δίπλα στο πάρκινγκ της περιοχής, έχουν μπει σχεδόν μέσα στις αυλές των σπιτιών με την κ. Κολυπέρα να τονίζει: "Λυπηθείτε μας! Αρρωστήσαμε! Οκτώ μήνες είναι τα σκουπίδια στην αυλή μας!".

Ποιος την ακούει όμως και τι λύση επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί; Γιατί άσχετα με τις δηλώσεις των αρμοδίων, των εκάστοτε βουλευτών και των πολιτευτών, είναι φανερό ότι το θέμα για την Αιγιάλεια, δεν έχει λυθεί. 

Το μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.