Στους 7 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο που συνδυάζουν διακοπές βουνού και θάλασσας συγκαταλέγεται η Ιθάκη, σύμφωνα με ταξιδιωτική πρόταση της μεγάλης ταξιδιωτικής πλατφόρμας Booking.com.

To 60% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο επιθυμούν διακοπές παραλίας για το 2019, ενώ το 55% αναφέρουν ότι η ύπαρξη ορεινής περιοχής στον προορισμό αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιλογής του.

Με αυτό το δεδομένο, η Ιθάκη, με τη πλούσια μυθολογία της και την ηρεμία που προσφέρει μακριά από τα μεγάλα πλήθη τουριστών, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν παραλία και ορεινές περιηγήσεις σε ένα ταξίδι.

Οι παραλίες της Ιθάκης με τα τιρκουάζ νερά και τα γοητευτικά ιστορικά χωριά της στην ορεινή ενδοχώρα είναι ικανά να μαγέψουν τους επισκέπτες, αναφέρει η Booking.com.

Η περιήγηση στην Ιθάκη γίνεται καλύτερα με αυτοκίνητο, καθώς το νησί είναι σχετικά μικρό και εύκολο στην πλοήγηση. Υπάρχουν πολλές γραφικές διαδρομές τις οποίες μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες όπως από το Βαθύ στο Σταυρο, και προτείνονται στάσεις στο Ανώγι για αυθεντικές εμπειρίες από την καθημερινή αγροτική ζωή του χωριού.

Αφήστε την περιέργειά σας να είναι ο οδηγός σας, προτείνει η πλατφόρμα, καθώς όπου κι αν επιλέξετε να περιπλανηθείτε, θα ανταμειφθείτε με εντυπωσιακή θέα. Πρόταση διαμονής είναι στον πρώην ανεμόμυλο που έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με μοντέρνες πινελιές.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνει η Booking.com είναι: Soufrière, St Lucia, Μικρές Αντίλλες Makarska, Κροατία Kauai, Χαβάη Sabah, Borneo, Μαλαισία Bay of Islands, Ν. Ζηλανδία Paraty, Βραζιλία.

πηγή: inkefalonia