Έπεσε η αυλαία του 105ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ προσέλευσης θεατών το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Ο ΣΕΓΑΣ μετά και από δημοσιοποιημένη επιθυμία  των ίδιων των αθλητών επέλεξε το Στάδιο της πόλης μας για 4η συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που  το αναδεικνύει σε σημαντική υλικοτεχνική υποδομή της χώρας για το στίβο και σε μια από τις σημαντικότερες για τον αθλητισμό γενικότερα.

Μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου η Διοικούσα Επιτροπή και οι εργαζόμενοι του Παμπελοποννησιακού και του Τμήματος Άθλησης σε συνεργασία με την ΕΠΣΑ προετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που είναι ο ένας όμιλος των Προκριματικών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17.

Όπως είναι ήδη γνωστό έχει εγκριθεί κονδύλι  ύψους ενός εκ. ευρώ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Με την υλοποίηση αυτού του έργου  αφ’ ενός θα επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού, που θα αγγίξει το 50% (η μέχρι τώρα μείωση είναι 25%), αφ’ ετέρου θα εκσυγχρονιστούν τα ηλεκτρομηχανολογικά του συστήματα μεταξύ των οποίων και οι γιγαγαντοοθόνες.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε δήλωση του τονίζει σχετικά «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της  οργανωτικής επιτυχίας των αγώνων, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, την Ένωση Κριτών Στίβου το προσωπικό και τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Σ. που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τα εύσημα όμως για το υψηλό αγωνιστικό και πολιτιστικό επίπεδο των αγώνων ανήκουν σε όλους τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν. Τα θερμά συγχαρητήρια μου στην άξια Πρωταθλήτρια Ελλάδας Δέσποινα Μουρτά την προπονήτρια της Μπορνιβέλι Ντίνα και το σύλλογο της Ολυμπιάδα, τους Πατρινους αθλητές και αθλήτριες Μαντά Π., Χαριτωνίδη Χ. Κωτσοπούλου Σ., Φουτσιτζίδου Α., Νεδέλκου Ι., Κουτράκο Κ., Θεοφιλόπουλο, Παπαδάκη και Οικονόμου, στους προπονητές τους και στους συλλόγους τους  που πρωταγωνίστησαν και μας έκαναν υπερήφανους..

Ένα «μπράβο» αξίζει στους εργαζόμενους του Δήμου που κρατούν την λειτουργία του Σταδίου σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο.

Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να αναγνωρίσει την προσπάθεια και να ενισχύσει οικονομικά τον Δήμο μας, ώστε οι αθλητικές του εγκαταστάσεις να είναι σε θέση να ικανοποιούν τις ανάγκες της νεολαίας».