Μπορεί οι περισσότεροι από τους φοιτητές να έχουν αναχωρήσει από την Πάτρα, όμως, τα νυχτερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς το Ρίο και την παραλιακή του, συνεχίζονται και ας έχουμε φτάσει στα τέλη του Ιουλίου. 

Κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο το Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας συνεχίζει να βάζει από τις 12:30 και μετά και κάθε μισή ώρα νυχτερινά δρομολόγια από το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα από την στάση της Ερμού προς την παραλιακή του Ρίου, μεταφέροντας κυρίως νεολαία που παίρνει το λεωφορείο για να πάει να διασκεδάσει στα καλοκαιρινά καταστήματα της περιοχής. 

Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται από την εταιρεία τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια και έχει γνωρίσει την ανταπόκριση από τους νέους και κυρίως από τους φοιτητές της Πάτρας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν μεταφορικό μέσο για να πάνε στο Ρίο ή σε κάποια άλλη παραλιακή περιοχή για να διασκεδάσουν. 

Τα λεωφορεία και τα νυχτερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ έχουν δώσει μία σημαντική ανάσα στα καταστήματα του Ρίου και στην κίνηση της περιοχής τις νύχτες του καλοκαιριού, ενισχύοντας έτσι τον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής.

Σε μία περίοδο μάλιστα που το Ρίο και τα καταστήματα του μοιάζουν να το έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ αφού η κίνηση στην περιοχή και αυτό το καλοκαίρι μάλλον είναι πτωτική, με τα Βραχνέικα και το Μονοδένδρι να έχουν μεταμορφωθεί στην καρδιά της καλοκαιρινής διασκέδασης της Πάτρας, κερδίζοντας το παιχνίδι της προτίμησης του κόσμου. 

Εκεί που τα προηγούμενα χρόνια το Ρίο έμοιαζε να έχει το μονοπώλιο στην καλοκαιρινή διασκέδαση των Πατρινών. Έτσι είναι αυτά, οι εποχές αλλάζουν. Πάντως, τα νυχτερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς το Ρίο, έχουν λύσει τα χέρια αρκετών νέων που θέλουν να βγουν έξω από το κέντρο της πόλης για να διασκεδάσουν, ενώ στην στάση της Ερμού από τα μεσάνυχτα και μετά τις Παρασκευές και τα Σάββατα, παρατηρείται έντονη κίνηση. 

Ακόμα και τώρα που τις νύχτες η Πάτρα είναι άδεια από τον κόσμο.