Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, μετά από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη, όπως δήλωσε ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας, Νίκος Λαγουδάκης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Ο σεισμός στην Κρήτη

Ο ισχυρός σεισμός που «χτύπησε» την Κρήτη σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 07:39 προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 66,1 χιλιομέτρων και το επίκεντρό της ήταν 23χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο OPEN TV λίγο μετά τη σεισμική δόνηση έκανε λόγο για «επιφανειακό σεισμό σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο».