Στο μπλόκο των ελέγχων βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας.

Από τη μία οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει να γίνονται για την φοροδιαφυγή, από την άλλη οι έλεγχοι που πρόκειται να ξεκινήσουν για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, οι επαγγελματίες δεν θα έχουν από που να προφυλαχθούν, κοιτάζοντας σε όλα να είναι νομότυποι, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα που ξέρουν ότι στον κλάδο τους μοιράζονται δίχως φειδώ. 

Ήδη σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων έχουν ξεκινήσει να κάνουν ελέγχους στα παραλιακά κυρίως καταστήματα της περιοχής και κυρίως σε μέρη που γνωρίζουν ότι υπάρχει κόσμος. Τις προάλλες τα λαγωνικά της ΑΑΔΕ έκαναν την εμφάνιση τους στα Βραχνέικα και στο Μονοδένδρι, ενώ έλεγχοι έγιναν και σε περιοχές κοντά στο Αίγιο. 

Οι έλεγχοι είναι αρκετά αυστηροί και τα μέλη των κλιμακίων δεν εστιάζονται απλά και μόνο στο κόψιμο ή όχι των αποδείξεων, αλλά περνούν με το "μικροσκόπιο"τα λογιστικά βιβλία των μαγαζιών, ψάχνοντας να βρουν την παραμικρή παράβαση. Μάλιστα, με βάση τους ελέγχους αυτούς, κάνουν ξεσκόνισμα και στο προσωπικό του κάθε καταστήματος, κοιτάζοντας να δουν αν όλα είναι νομότυπα, στο πλαίσιο του σαφάρι ενάντια στην "μαύρη" εργασία. 

Σε ότι αφορά τους έλεγχους για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, φαίνεται ότι η εστίαση τη γλιτώνει για την ώρα, αφού σε προτεραιότητα έρχονται οι έλεγχοι στα νοσοκομεία, οργανισμούς και δημόσιες υπηρεσίες. Κάτι που ασφαλώς έχει να κάνει με το ότι βρισκόμαστε στους καλοκαιρινούς μήνες και οι περισσότεροι από τους θαμώνες των καταστημάτων εστίασης, κάθονται έξω και όχι σε κλειστούς χώρους. 

Οι έλεγχοι όμως αυτού του τύπου, με κλιμάκια από την Διεύθυνση Υγιεινής, είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβρη και μετά και θα είναι πιο αυστηροί από τον περασμένο χειμώνα. Υπενθυμίζουμε ότι η εστίαση της Πάτρας είχε σε μεγάλο βαθμό συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα, ωστόσο υπήρξαν ορισμένοι "πονηροί" που με τη στάση τους προκάλεσαν αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Πάντως αυτή τη φορά ο ΣΚΕΑΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να έχει καμία ανάμειξη στο ζήτημα, καθώς την περασμένη χρονιά, έτσι όπως εξελίχτηκε το όλο θέμα, κόντεψε να βγάλει αυτός το... φίδι από την τρύπα στο πλαίσιο μιας υποτίθεται συντονισμένης εκστρατείας που είχαν ξεκινήσει από κοινού οι φορείς κατά του καπνίσματος. Μιας εκστρατείας στη συνέχεια της οποίας οι υπόλοιποι φορείς έκαναν στην άκρη...