Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης, που υπήρξαν ζευγάρι πριν από περίπου δυόμισι δεκαετίες, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για χάρη μίας θεατρικής παράστασης. Οι δυο τους πρόκειται να συμπρωταγωνιστήσουν στο έργο Lulu, που θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον ερχόμενο θεατρικό χειμώνα.

Ο Αλέκξος Συσσοβίτης και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είχαν παίξει μαζί στην ταινία Ελεύθερη Κατάδυση πριν από 24 χρόνια. Μάλιστα, αυτή η ταινία, που ήταν η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του ηθοποιού, ήταν ο λόγος που έγιναν ζευγάρι. «Η πρώτη μου ταινία ήταν η Ελεύθερη Κατάδυση με συμπρωταγωνίστριες την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Βαλέρια Χριστοδουλίδου. Εκεί γνωριστήκαμε με την Καρυοφυλλιά, ήμασταν ενάμιση χρόνο παρέα. Είναι η πρώτη γυναίκα που θα σηκώσει το τηλέφωνο να μου πει χρόνια πολλά κάθε φορά που έχω γενέθλια και με δακρύζει αυτό το πράγμα», είχε δηλώσει εκείνος πριν από μερικό καιρό στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται.

Η υπόθεση του έργου

Η Lulu, η γυναίκα με τα αναρίθμητα πρόσωπα: κορίτσι, πόρνη, άγγελος, διάβολος, μητέρα, σύζυγος, ερωμένη, πρωτόπλαστη, θεά και ό,τι άλλο μπορεί να διανοηθεί κανείς, είναι η ιδανική επιφάνεια για να προβάλλουν άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, κάθε πιθανή κι απίθανη φαντασίωσή τους για το απόλυτο αντικείμενο του πόθου τους. Κι εκείνη, με θαυμαστή διάθεση υπακοής, με απολαυστική δημιουργικότητα, θα τις πραγματώσει. Θα ενσαρκώσει τέλεια την όποια φαντασίωση. Μόνο που το κόστος για όποιον το ζητήσει, θα είναι λιγάκι ακριβό: θα πληρώσει με τη ζωή του. Και η Lulu, αθώα και ένοχη ταυτόχρονα, θα παρελάσει φαντασμαγορικά από τις ζωές όλων των ανθρώπων που θα βρει στον δρόμο της, ανεβάζοντας το επίπεδο αδρεναλίνης τους σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι τη στιγμή που όλοι θα υποκύψουν νομοτελειακά στο μοιραίο, συνταρακτικά αισθησιακό φινάλε τους.