Σοκ προκαλεί στη βρετανική κοινή γνώμη η είδηση της σύλληψης ενός διάσημου ηθοποιού του Star Trek, που κατηγορείται για βιασμούς και επιθέσεις σε φοιτήτριες.

Σύμφωνα με τις έξι καταγγέλλουσες ο πρώην καθηγητής υποκριτικής Κρις Όμπι τους επιτέθηκε ενώ έπαιζαν σε ερωτικές σκηνές στη διάρκεια ιδιωτικών μαθημάτων στο σπίτι του στο σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ. Ο 51χρονος ηθοποιός με το ξυρισμένο κεφάλι, που υποδύθηκε έναν Klingon στην παραγωγή του Netflix, Star Trek: Discovery, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χίθροου επιστρέφοντας στο Λονδίνο από το Λος Άντζελες.

O Κρις Όμπι υποδύθηκε τον Κλίνγκον T'Kuvma στην παραγωγή Star Trek: Discovery του Netflix


T'Kuvma Draws A Line In The Sand Against Starfleet On Star Trek: Discovery

Ο Όμπι, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κρίστοφερ Ογκούγκουα, ανακρίθηκε ως ύποπτος για το βιασμό μιας μαθήτριάς του και για σεξουαλικές επιθέσεις σε άλλες πέντε, αλλά αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση, καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα.


Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Οι επιθέσεις φέρονται να έγιναν από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2018. Ο Όμπι εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής στη σχολή υποκριτικής Actor in Session στο Κένσιγκτον, ενώ έχει παίξει σε ταινίες όπως «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» και διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές πέρα από το Star Trek.