Την απόλυτη εμπειρία ζει αυτό το διάστημα ο δικός μας Γιάννης Πατσέας, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην Αμερική. 

Ο νεαρός Αγρινιώτης δοκιμάζεται από τους Los Angels Lakers για την τρίτη ομάδα της NBA Summer League, την αναπτυξιακή Λίγκα του NBA, από την οποία ξεπηδούν οι αυριανοί αστέρες του πιο εντυπωσιακού πρωταθλήματος του κόσμου. 

Ο Γιάννης Πατσέας ζει κάτι που λίγοι καλαθοσφαιριστές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Προπονείται, δηλαδή, με τη μυθική ομάδα των Lakers και όπως αναφέρει ο ίδιος, νιώθει ευγνώμων στο Θεό για αυτή την εμπειρία. 

Ο παίκτης που έχει κάνει μία μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην Αμερική, με αρκετά καλές εμφανίσεις στο κολεγιακό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο των προπονήσεων του, βρέθηκε στο "σπίτι" των Lakers, στο UCLA Health Training Center και φυσικά έμεινε εντυπωσιασμένος από όσα συνάντησε εκεί. 

Ωστόσο, πέρα από τους Lakers, τον Αγρινιώτη παίκτη κοιτάζουν άλλες τρεις ομάδες. Οι Washington wizards, οι Charlotte Ηornets και οι Μemphis Grizzlies. Μάλιστα, την Τετάρτη αναμένεται να δοκιμαστεί στους πρώτους, ενώ έχει πρόταση από τους δεύτερους για να παίξει στο summer league Brooklyn nets. 

Ο ίδιος συνεχίζει να ζει το όνειρό του στην Αμερική και να μάχεται για αυτό, παίρνοντας υπέροχες εμπειρίες και ελπίζοντας ότι θα καταφέρει στο τέλος να δικαιωθεί, ξεκινώντας την καριέρα του στο μαγικό κόσμο του NBA.