Μπορεί η Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών να καταργείται με απόφαση της νυν υπουργού Παιδείας, όμως, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί σχετικά με το σχέδιο Γαβρόγλου και τις αλλαγές που φέρνει η συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. 

Μέσα από τη συγχώνευση αυτή προκύπτουν νέες σχολές και τμήματα, με το Πανεπιστήμιο Πατρών να προχωρεί γρήγορα τις όποιες διαδικασίες, έτσι ώστε τα προβλεπόμενα τμήματα να είναι έτοιμα όταν η νέα ακαδημαϊκή σεζόν ξεκινήσει, από την 1η Οκτωβρίου και μετά. 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έγινε η εκλογή δύο κοσμητόρων, της καθηγήτριας Σταυρούλας Γεωργοπούλου που εξελέγη κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και των καθηγητή Γεώργιου Σαλάχα, κοσμήτορα της σχολής Γεωπονικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία συγχαίρει θερμά τα δύο ακαδημαϊκά της μέλη. «Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο τους και προσβλέπουμε σε αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία».

Τα Τμήματα που περιλαμβάνουν οι δύο αυτές σχολές είναι τα εξής:

Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας: Τμήμα Νοσηλευτικής, Τμήμα Φυσικοθεραπείας (έδρα Αίγιο) και Τμήμα Λογοθεραπείας. 

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών: Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι), Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής (Μεσολόγγι), Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Αγρίνιο), Γεωπονίας (έτος ίδρυσης 2019, Αγρίνιο), Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (έτος ίδρυσης 2019, Μεσολόγγι) και Γεωργικής Βιοτεχνολογίας (Αγρίνιο).