Αρκετά εκνευρισμένος έφυγε από την Πάτρα ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη σύσκεψη που έγινε για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας. 

Οι δηλώσεις, άλλωστε, που έκανε για σεβασμό του δημοσίου χρήματος είχαν συγκεκριμένο αντίκτυπο και φωτογράφιζαν καταστάσεις ή ακόμα χειρότερα πρόσωπα. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του κ. Αυγενάκη παρατηρήθηκαν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί σε δραστηριότητες, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά. 

Δόθηκαν, δηλαδή, χρήματα για τη φιλοξενία αθλητικών αποστολών σε ξενοδοχεία ή διαφημιστικό πακέτο σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή ακόμα για τη συγκέντρωση εθελοντών και διαφόρων ακόμα δράσεων, τη στιγμή που υπάρχει θέμα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της διοργάνωσης και τις υποδομές για την εκτέλεση των αγώνων. 

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη μετά το τέλος των αγώνων θα γίνει ειδική έρευνα που θα δώσει φως σε όλα αυτά τα ερωτήματα, ενώ κάποια από τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο κ. Αυγενάκης, σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, τόνισε ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. 

Αυτό όμως που προέχει τουλάχιστον για την ώρα είναι η σωστή οργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, μία διοργάνωση που πρέπει να γίνει τόσο για το κύρος της Πάτρας, όσο και για την χώρα, καθώς από τη στιγμή που έχει υπογράψει εγγυήτρια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το ενδεχόμενο της ματαίωσης τους θα ήταν ένα σοβαρό ζήτημα που θα είχε επιπτώσεις. 

Ωστόσο, το διαχειριστικό ζήτημα είναι σίγουρο ότι θα διερευνηθεί μετά το τέλος των αγώνων με τον νέο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκο Παπαδημάτο, να δείχνει αποφασισμένος να δώσει φως σε κάθε ερωτηματικά και προς κάθε κατεύθυνση. Άλλωστε, οι αποφάσεις που έχουν παρθεί έχουν και την υπογραφή μελών της Ο.Ε που ανήκουν πολιτικά σε όλους τους χώρους ή ακόμα και σε εκπροσώπους φορέων. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα νέα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής μετά τις παρατήσεις που είχαν γίνει τις περασμένες ημέρες θα διοριστούν και επίσημα μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ ο κ. Παπαδημάτος έχει προχωρήσει στην πρόσληψη νέου νομικού συμβούλου, λογιστή και ορκωτού λογιστή για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του φορέα, αλλά και έως το τέλος των αγώνων.