Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, το βράδυ της Κυριακής, στο Ρωμαϊκό Ωδείο.  

Η παράσταση "Οιδίπους Τύραννος", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τον Δημήτρη Λιγνάδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κέρδισε τις εντυπώσεις και στο τέλος της αποθεώθηκε από το κοινό. 

Σύμφωνα με όσους είδαν την παράσταση η ερμηνεία του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν καθηλωτική, βάζοντας σε νέα δεδομένα τον ρόλο του Οιδίποδα και δίνοντας μια άλλη διάσταση αυτού του τραγικού ήρωα. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσα από τον ρόλο του αυτόν, δημιουργεί χωρίς υπερβολή πλέον διαφορετικά στάνταρ στις ερμηνείες της αρχαίας δραματουργίας όμως αυτό είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον μέσα από τους ειδικούς.

Το γεγονός είναι ότι το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση της παραγωγής των Αθηναϊκών Θεάτρων, έδειξε να ζει και να συμμετέχει στο δράμα του ήρωα, να αγωνιά και να ανησυχεί μαζί του για την εξέλιξη της πλοκής, "ταξιδεύοντας" μας ίσως στα αρχαία χρόνια, τότε που το θέατρο ήταν ένα δρώμενο που αφορούσε ολοκληρωτικά τους θεατές. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Δημήτρης Λιγνάδης, όσο και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (σκηνοθέτης της παράστασης), αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό, ενώ τα σχόλια της επόμενης μέρας στο facebook από όσους είδαν αυτό το έργο, ήταν κάτι παραπάνω από εγκωμιαστικά. 


Η παράσταση θα παιχθεί και απόψε στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, με το 38ο Φεστιβάλ Πάτρας να κάνει με το έργο αυτό την επίσημη πρεμιέρα του και την καλύτερη δυνατή αρχή για φέτος, δείχνοντας ότι αποτελεί πραγματικά έναν ξεχωριστό θεσμό για την πόλη που μπορεί και φέρνει τέτοιου είδους παραγωγές που γράφουν ιστορία και εκπροσωπούν την ποιότητα της υψηλής τέχνης. 

Στην φωτογραφία ο Ανδρέας Ανδριόπουλος με τον πρωταγωνιστή μετά το τέλος της παράστασης. "Όταν τίθενται νέα στάνταρ στις ερμηνείες, αγαπημένε φίλε μου κάποιος εκεί πάνω θα είναι πολύ περήφανος" γράφει ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, αναφερόμενος στον πατέρα του ηθοποιού, τον Τάσο Λιγνάδη, έναν από τους κορυφαίους θεατράνθρωπους στην νεότερη Ελλάδα, της τέχνης και γενικότερα των γραμμάτων.