Εκατομμυριούχος είναι από χθες ένας 16χρονος έφηβος από την Πενσυλβάνια που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Fortnite στη Νέα Υόρκη.

Ο Κάιλ Γκίρσντορφ, που κέρδισε τρία εκατομμύρια δολάρια, ήταν ένας από τους τουλάχιστον 100 παίκτες που διαγωνίζονταν για τα συνολικά 30 εκ. που μοίραζε το τουρνουά στους νικητές. Παίζοντας στο σόλο τουρνουά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Fortnite υπό το όνομα “Bugha” ο νεαρός σκόραρε 59 πόντους, 26 περισσότερους από τον δεύτερο πλησιέστερο, τον επονομαζόμενο «Ψαλμό» και «στέφθηκε» ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fortnite, όπως αναφέρει το iefimerida.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που νιώθω. Είμαι τόσο χαρούμενος», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε. «Όλα όσα έκανα, όλοι οι κόποι μου απέδωσαν καρπούς. Είναι τρελό», είπε.

Η δημοτικότητα του Fortnite, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και έχει προκαλέσει εθισμό σε εκατομμύρια παίκτες ανά την υφήλιο, βοήθησε την Epic Games να φτάσει σε αξία τα 15 δισ. δολάρια πέρυσι. Ανταγωνίζεται με άλλα δημοφιλή παιχνίδια όπως το Apex Legends της Electronic Arts Inc και το Player Unknown’s Battlegrounds της Tencent Holdings Ltd, που κατέχει επίσης ποσοστό συμμετοχής 40% στην Epic Games. Τα παγκόσμια έσοδα από επαγγελματικούς διαγωνισμούς ηλεκτρονικών παιχνιδιών υπολογίζεται ότι θα φθάσουν φέτος το 1,1 δισ. δολάρια -αύξηση της τάξης του 27% σε σχέση με πέρυσι.