Απάντηση στις αναφορές του Διοικητή του Γ.Ν. Πατρών, δίνει το Σωματείο Ιπποκράτης. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: "Το Σωματείο μας, ως γνωστόν σε όλους (πλην Σερεμέτη), έχοντας γνώση, άποψη, συνέπεια και δυναμική, έχει γίνει ο κυρίαρχος πόλος και μάλιστα ίσως ο μοναδικός φορέας ανάδειξης, διεκδίκησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων του Νοσοκομείου μας και όχι μόνον.

Χαρακτηριστικά ένεκα των οποίων αρκετά συχνά, ακόμη και μη μέλη μας, απευθύνονται σε εμάς, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, κινήθηκαν προς εμάς, ΟΛΟΙ οι Εργαζόμενοι της Οφθαλμολογικής,  γιατροί - Νοσηλευτές και Διευθυντές, απ' όπου και γνωρίσαμε πλήρως τα προβλήματα του συγκεκριμένου χώρου για τον οποίο και παρεμβαίνουμε, έχοντας πλήρη και σφαιρική γνώση της κατάστασης που επικρατεί, αλλά και των μεθοδεύσεων της Διευθύντριας της Ιατρικής υπηρεσίας και του Διοικητή.

Σαφώς για την παρέμβασή μας αυτή,  δεν περιμέναμε την ενημέρωση από τον Κον Σερεμέτη, γιατί ποτέ του δεν λειτούργησε και δεν λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση, ποτέ του και για τίποτε δεν κάλεσε και δεν ενημέρωσέ το Σωματείο μας ως όφειλε, ούτε στο Δ.Σ του Νοσοκομείου έφερε εγκαίρως το θέμα ως όφειλε, αν και γνώριζε τα προβλήματα πάρα πολύ καιρό……δυστυχώς σιώπησε και μάλιστα προκλητικά και επικίνδυνα.

Για αυτόν Διοίκηση και συνεργάτες ήταν μόνον η Κα  Θεοδωρή και η Κα Μαρτσούκα (όσο ήταν στο Νοσοκομείο), ασκώντας μια Διοίκηση μαζί τους γεμάτη εμπάθεια, μένος μυστικοπάθεια και φυσικά με σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, χωρίς να ακούν κανέναν και πολλά άλλα, γι΄ αυτό και η θητεία τους έχει χαρακτηριστεί απ’ όλους ως η  χειρότερη που πέρασε ποτέ από το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και δυστυχώς στην πιο κρίσιμη φάση της λειτουργίας του.

Δοθείσης της ευκαιρίας λοιπόν  επιμένουμε και λέμε ότι η ΕΔΕ και το πόρισμα της, δεν είναι αποδεκτά και έγιναν για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες, τις ευθύνες του Διοικητή και της Διευθύντριας της Ιατρικής υπηρεσίας, αλλά και της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου υγείας που με σχετική απόφαση του υποβάθμισε περαιτέρω την εν λόγο κλινική.

Κλείνοντας  και επειδή προκληθήκαμε, για την αποκατάσταση βεβαίως της αλήθειας και για να μην παραπλανάται η κοινή γνώμη, απαντώντας στον ψευδόμενοι Σερεμέτη, γνωρίζουμε πως, όταν  μετά από μεγάλη καθυστέρηση έφερε το θέμα στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, όχι βεβαίως  στο σύνολο του αλλά κατά το δοκούν, προκειμένου να δρομολογήσει τις επιδιώξεις του, που ήταν η συγκάλυψη των ευθυνών του, της ιατρικής υπηρεσίας και σαφώς της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας,, εμείς ήμασταν εκεί παρόντες καταθέτοντας όλα αυτά τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που δημοσιοποιήσαμε.

Bέβαια να επισημάνουμε ότι έστω και σ' αυτήν την φάση θα περιμέναμε από τον Κον Σερεμέτη,  αντί της  γνωστής εμπαθούς στάσης της ελλιπέστατης έως ανύπαρκτης ενημέρωσης, της εχθρικής στάσης και αυτήν την φορά της χολής ενάντια στο Σωματείο, να ασχολιόταν επί της ουσίας με τα πολλά και υπαρκτά προβλήματα του Νοσοκομείου και σ΄ αυτήν την φάση με τα προβλήματα της Οφθαλμολογικής, που δυστυχώς βρίσκεται στην  πιο άσχημη κατάσταση της λειτουργίας της".