«Οι πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης της ΝΔ επιβεβαιώνουν απολύτως τις προβλέψεις αλλά και τους χειρότερους φόβους μας», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η επιχείρηση απαξίωσης της ΔΕΗ για να δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση των δικτύων της, οι πρωτοβουλίες για την είσοδο των ιδιωτών παροχών υγείας στα νοσοκομεία, η υποβάθμιση κρίσιμων ελεγκτικών μηχανισμών όπως το ΣΕΠΕ, η ακύρωση των αναγκαίων προσλήψεων εκπαιδευτικών, η εξαγγελία του μέτρου για ειδικό επίδομα αποκλειστικά σε γυναίκες κάτω των 30 που τεκνοποιούν, ο εναγκαλισμός με τους πιο συντηρητικούς εκκλησιαστικούς κύκλους, το αυταρχικό και αλαζονικό ύφος του κυρίου Μητσοτάκη στη δευτερολογία του στις προγραμματικές δηλώσεις, η αντισυνταγματική και εκδικητική μεθόδευση στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη αποτελούν τροχιοδεικτικές βολές που δείχνουν την κατεύθυνση και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Και επιβεβαιώνουν τελικά την εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη θα είναι μια κυβέρνηση ακραία νεοφιλελεύθερη, βαθιά συντηρητική, αυταρχική και εκδικητική», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ.

Όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τα φορολογικά μέτρα με θετικό πρόσημο, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε και ο πρόεδρός του, θα είναι επί της αρχής θετικός σε κάθε μέτρο ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας», παραπέμπει σε κάθε περίπτωση στην επεξεργασία των επίμαχων ρυθμίσεων.

Να τηρηθεί το Σύνταγμα στην υπόθεση Πολάκη

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτό «θεσμοθετεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς και την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στον πρωθυπουργό», ενώ χαρακτηρίζει τη συζήτηση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου «πρόσχημα της ΝΔ, για να ικανοποιηθούν άλλοι σκοποί από την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «Εμείς απαιτούμε το προφανές. Να τηρηθεί το Σύνταγμα. Να προχωρήσει δηλαδή η συμπολίτευση σε συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει και για την μήνυση Πουλή και για την υπόθεση Στουρνάρα. Δεν υπάρχει εξάλλου άλλη νόμιμη επιλογή. Αν η ΝΔ θέλει να εκδικηθεί τον κύριο Πολάκη για όσες αποκαλύψεις έκανε και συνεχίζει να κάνει, ας βρει το σθένος να προκαλέσει Ειδικό Δικαστήριο. Όχι να προχωρά κρυπτόμενη και με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Αλλά ξέρουμε ότι δεν το τολμά. Διότι θέλει να αποφύγει πάση θυσία τη δημόσια και ανοιχτή συζήτηση για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ».