Ο Κυπελλούχος Ελλάδος και κάτοχος του BCL με την ΑΕΚ για το 2017-18, Ντράγκαν Σάκοτα, ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από τους πάγκους της Α1 βρίσκεται στην Αμφιλοχία για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι προσκεκλημένος με την σύζυγο του από τον Αμφιλοχιώτη Γιώργο Νικολάου ( Διευθυντή Επικοινωνίας και ΜΜΕ – Υπεύθυνος Τύπου – ΚΑΕ ΑΕΚ). Ο φακός του AgrinioSite.gr τον αποθανάτισε να απολαμβάνει την ξακουστή και πεντανόστιμη γαρίδα  του Αμβρακικού. 


Ο Σάκοτα διανύσει την 3η του δεκαετία στην Ελλάδα και έχει συνδέσει την προπονητική του καριέρα με πολλές ομάδες της χώρας. Στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε, έφτασε τα 373 παιχνίδια Πρωταθλήματος αριθμός που τον κατατάσσει στην 9η θέση της λίστας των προπονητών με τα περισσότερα ματς στην κατηγορία.

Δούλεψε σε ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Πατρών, Ηρακλή, Περιστέρι, Άρη, Ολυμπιακό και ΑΕΚ κατορθώνοντας να κατακτήσει τέσσερις τίτλους. Γεννημένος στις 16 Ιουνίου 1952 στο Βελιγράδι, ο Σάκοτα έπαιξε μπάσκετ για κάτι περισσότερο από μία δεκαετία (1972-1983) στη γιουγκοσλαβική ΙΜΤ τη φανέλα της οποίας φόρεσαν αρκετοί γνωστοί Σέρβοι, κάποιοι εκ των οποίων πέρσασαν και από τη χώρα μας (Ντούσαν Κέτσμαν, Νίκολα Πέκοβιτς, Ούρος Ντούβνιακ κ.α.).

Με το τέλος της αθλητικής καριέρας του, στα 31 του χρόνια, ο Σάκοτα άρχισε την προπονητική διαδρομή του από την ομάδα του Βελιγραδίου με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας το 1987.

Στη συνέχεια βρέθηκε στη Ζαντάρ και την Τσιμπόνα ενώ παράλληλα διετέλεσε ασίσταντ στην Εθνική ομάδα της χώρας του με την οποία κατέκτησε το χρυσό τόσο στο Ευρωμπάσκετ του 1989 όσο και στο Μουντομπάσκετ του 1990.