Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν- ανάμεσά τους αθλητές που μετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου- όταν κατέρρευσε οροφή σε κλαμπ στην πόλη Γκουανγκζού στη Νότια Κορέα.

Τη ζωή τους έχασαν δύο Νοτιοκορεάτες. Οι νεκροί ήταν 38 και 27 ετών και δεν ήταν αθλητές. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις 2 τα ξημερώματα (ώρα Νότιας Κορέας), όταν κατέρρευσε η οροφή, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν αρκετοί άνθρωποι που διασκέδαζαν εκείνη την ώρα στο κλαμπ. Εννιά αθλητές τραυματίστηκαν, κανένας τους σοβαρά. Ηταν τέσσερις Αμερικανοί, δύο Νεαζηλανδοί, ένας Ολλανδός, ένας Ιταλός και ένας Βραζιλιάνος. Πρόκειται για παίκτες του πόλο, με εξαίρεση τον τελευταίο. Η πόλη Γκουανγκζού είναι περίπου 330 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, της Σεούλ, και φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Από τους αθλητές, οι τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρικό κέντρο του χωριού των αθλητών, καθώς είχαν πιο ελαφριά τραύματα. Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι μέλη της ομάδας τους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα ήταν στο κλαμπ όταν κατέρρευσε η οροφή.

«Χορεύαμε και ξαφνικά πέσαμε 5-6 μέτρα»

Ο αρχηγός της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, Ματ Σμολ, δήλωσε ότι η οροφή κατέρρευσε πάνω σε ανθρώπους που χόρευαν. «Απλά χορεύαμε και το επόμενο λεπτό πέσαμε 5-6 μέτρα και όλοι άρχισαν να τρέχουν έξω από το κλαμπ», είπε. «Πέσαμε πάνω στα κεφάλια άλλων ανθρώπων που ήταν από κάτω μας. Κάποιοι από αυτούς ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση», συμπλήρωσε ο αθλητής.

Πανικός στο κλαμπ στη Νότια Κορέα

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την κατάρρευση στο κλαμπ στη Νότια Κορέα, στο οποίο διασκέδαζαν αθλητές. Στο βίντεο, άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν τμήματα του μπαλκονιού που κατέρρευσε. Το κλαμπ βρίσκεται δίπλα στο χωριό των αθλητών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Εκατοντάδες βρίσκονταν μέσα την ώρα που συνέβη η κατάρρευση.


072719