Στο παρελθόν όταν ακούγαμε τη λέξη Μεσόγειο το μυαλό μας πήγαινε αμέσως στη μεγάλη κλειστή θάλασσα, που βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους: Την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Το τελευταίο όμως διάστημα μεταφέρεται και κάπου αλλού και συγκεκριμένα πολύ κοντά μας στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και στο ομώνυμο mural που δημιούργησε ο ΚLE.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις τοιχογραφίες που ξεχώρισαν στο 4ο Διεθνές Street Art Festival Patras.

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προβολής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, περνά τα δικά του μηνύματα και σίγουρα δεν αφήνει κανένα θεατή ασυγκίνητο.


φωτο-space.jmg

φωτο-space.jmg

Τα έντονα χρώματά του, το βλέμμα της κοπέλας που σε ακολουθεί παντού και τα υπόλοιπα στοιχεία δημιουργούν ένα… κάδρο που σε καλεί να μη χάσεις ούτε μία λεπτομέρεια.

Είναι ένα έργο μοντέρνο, κλασικό και από ότι φαίνεται διαχρονικό που "φωνάζει" με τον πιο έντονο και δυνατό τρόπο τους σκοπούς του φεστιβάλ και ότι μία πόλη μπορεί και έχει τις δυνατότητες να αλλάξει.

Τα εγκώμια που έχει εισπράξει από τους πολίτες είναι πολλά και σίγουρα αποτελεί μία από τις δημιουργίες που θα μας μείνουν ως κληρονομιά μετά το τέλος των αγώνων.

Με το μεγάλο αθλητικό γεγονός λοιπόν να είναι προ των πυλών ας απολαύσουμε τις εικόνες που αναρτήθηκαν πρόσφατα στα social media.


φωτο-e.brattou

φωτο-e.brattou


φωτο-tsordias_kwnstantinos

φωτο-tsordias_kwnstantinos


φωτο-maria mertika-konidari

φωτο-maria mertika-konidari