Η Έλλη Κοκκίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, μεταξύ άλλων μίλησε για τον έρωτα, αλλά και για το πώς της έχει φερθεί.

«Δεν πιστεύω στο “για πάντα μαζί”. Δεν υπάρχει – κι ούτε είμαι πια τόσο ρομαντική όπως ήμουν κάποτε. Το “θα είμαστε για πάντα μαζί”, το λέμε σε νεαρή ηλικία. Ωραίο είναι, μακάρι να συνέβαινε, αλλά δες τι γίνεται… Είμαι πιο ρεαλίστρια, πιο λογική πια. Οι σχέσεις είναι εύκολες, εμείς οι άνθρωποι τις κάνουμε δύσκολες. Στο χέρι μας είναι όλα. Όσο μεγαλώνουμε, αντί να βάζουμε νερό στο κρασί μας, οι περισσότεροι πεισμώνουν και λένε “μεγάλωσα, έτσι είμαι και δεν αλλάζω”. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, αν το θέλουν. Οφείλουμε να αλλάξουμε, αν θέλουμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε ευτυχισμένοι. Σου μιλάω για μικρές παραξενιές που μπορεί να έχουμε και να τις διορθώσουμε. Εγώ κάνω συχνά αυτοκριτική και βλέπω ότι έχω αλλάξει. Αλλά και πάλι, το “για πάντα” δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Ξέρω ελάχιστα ζευγάρια που πιστεύω ότι θα είναι για πάντα μαζί και τους θαυμάζω».

Επομένως όταν ξεκινάς μια νέα σχέση, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι έχει ημερομηνία λήξης;

Όχι, δεν ξεκινάω τόσο ψυχρά γιατί, αν το κάνω, ξέρω ότι δεν θα ευχαριστηθώ αυτό που έχω τώρα. Όμως, δεν μπαίνω στο «ροζ συννεφάκι». Πρέπει να ξέρω ότι, ανά πάσα στιγμή, αυτό μπορεί να αλλάξει και είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις νέες συνθήκες. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εδώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για εμάς, θα είμαστε για τα αισθήματα του άλλου; Απωθημένα δεν έχω, όμως, στη ζωή μου. Έχω ζήσει πολύ όμορφες σχέσεις, γλυκές συνυπάρξεις. Έχω ζήσει καλά κι έντονα. Έχω ευχαριστηθεί στη ζωή μου.