Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, είναι τα μείζονα ζητήματα που θα κληθούν να διαχειριστούν οι επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ).

Οι διοικητές και υποδιοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας παρουσίασαν στην πολιτική ηγεσία - εκτός από τον υπουργό Υγείας συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού, κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος- την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μονάδες υγείας της αρμοδιότητας τους, όπως αναφέρει το protothema.

Ο Υπουργός Υγείας τούς ζήτησε να αποτυπώσουν τις προτεραιότητες των περιφερειών, καθώς και τα στοιχεία των οικονομικών αναγκών τους, θέτοντας ως βασικούς άξονες την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες Υγείας και την καταγραφή των αναγκών τους σε προσωπικό.