Τις διαφωνίες του με τις κινήσεις της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου διατύπωσε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης.

Ο κ. Μαλέλης ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν είναι υπέρ της κατάργησης του Ασύλου προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί το κόμμα μου να ταυτίζεται σε τέτοια θέματα με τη ΝΔ».

Εξέφρασε, επίσης, τη διαφωνία του με τις δηλώσεις στελεχών που παρουσιάζουν το ΚΙΝΑΛ ως κόμμα του Κέντρου. «Ελπίζω αυτή η άποψη να μην είναι η επίσημη γιατί θα ήταν καταστροφική. Δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις αξίες και την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης . Το κόμμα μας ανήκει στην κεντροαριστερα και όχι στο κέντρο» είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Μαλέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αγώνας του ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι «μονομέτωπος κατά της ΝΔ» που έδειξε ήδη τα δεξιά αντανακλαστικά της σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, τα επιδόματα και το άσυλο.

Αναφερόμενος, τέλος, στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «ο αγώνας μου θα στοχεύσει στην ριζοσπαστικοποίηση του αλλά και στην λειτουργία των θεσμικών του οργάνων. Πρέπει να λύσουμε πολλά θέματα στο ΚΙΝΑΛ».