Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής έγινε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο, σύσκεψη με τους φορείς και τις Αρχές της Πάτρας με θέμα την διεξαγωγή των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην πόλη, με ημερομηνία έναρξης την 25η Αυγούστου και λήξη την 31η Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, είπε:

«Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα γίνουν στην Πάτρα οι Μεσογειακοί Αγώνες. Οφείλουμε όλοι μας, ο καθένας στο κομμάτι που του αναλογεί, να ετοιμάσουμε την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης για να υποδεχτούμε τους αθλητές και τους επισκέπτες.


Θέλω να πω ότι το μεγαλύτερο θέμα που δεν λύθηκε για την Πάτρα, με τους Παράκτιους αγώνες, είναι το θέμα του Κολυμβητήριου στην Αγυιά και των γύρω από αυτό χώρων που παραμένουν στην ίδια άθλια κατάσταση.

Όταν το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσιζε να διεκδικήσουμε ως πόλη την διοργάνωση των Αγώνων έθετε και θέμα να μείνουν, με αφορμή την διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών, αθλητικές υποδομές μόνιμες στην Πάτρα για να χρησιμοποιούνται από τα ερασιτεχνικά Σωματεία της και από τον λαό της πόλης για να αθλείται. Από την προηγούμενη κυβέρνηση το θέμα αυτό δεν λύθηκε, θα συνεχίσουμε να το διεκδικήσουμε από την σημερινή.

Θέλω επίσης να πω, ενόψει των Αγώνων και των εργασιών που θα κάνουμε για την εικόνα της πόλης και συγκεκριμένα με τις επισκευές των παραλιακών οδών, να μην μας κυνηγούν με τους τύπους».

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς έκανε αναφορά σε σημεία που πρέπει να δοθεί σημασία με προτεραιότητα. 

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2019, του ΟΛΠΑ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Τροχαίας, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής, της 6ης ΔΥΠΕ, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών –Βιοτεχνικών– Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, του ΟΣΕ, του ΠΕΑΚ.