Χωρίς τσιγάρο θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια της θετικής αποδοχής που έλαβε η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2018, όπου περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά, η 84η ΔΕΘ θα στείλει ξανά ηχηρό μήνυμα για μια Smoke-Free εμπειρία, αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και δράσεις που θα περιορίζουν το κάπνισμα στους κοινόχρηστους χώρους της.

Η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό μεταξύ 7-15 Σεπτεμβρίου και θα τηρήσει ξανά ένα πλαίσιο πιστό στην «χωρίς τσιγάρο» κουλτούρα που επιχειρεί να καθιερώσει.

Το κάπνισμα θα απαγορεύεται αυστηρά στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως επιβάλλει ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα παροτρύνονται να καπνίζουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους. Όπως και πέρσι, θα ζητηθεί από την TUV Austria να πιστοποιήσει τον Smoke-free χαρακτήρα της Έκθεσης.

Η πρωτοβουλία Smoke-Free ΔΕΘ υλοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo, με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σκοπός της Smoke-Free δράσης της 84ης ΔΕΘ είναι να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στο κοινό που θα επισκεφθεί τους χώρους της φετινής Έκθεσης αλλά και να περάσει ένα μήνυμα για την αναγκαιότητα εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Αυτή είναι μια σύγχρονη πρόκληση και την αντιμετωπίζουμε -για μια ακόμη χρονιά- με αποφασιστικότητα. Ευχαριστούμε την Παπαστράτος που στηρίζει με συνέπεια αυτή την προσπάθεια».

Για τη φετινή σύμπραξη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε: «Μια δυναμική πρωτοβουλία από τη ΔΕΘ, την οποία όλοι εμείς στην Παπαστράτος πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ενεργά. Αλλάζουμε την επιχειρηματική μας υπόσταση, προχωράμε μπροστά και συμβάλλουμε στο να αλλάζει και η κοινωνία, προς το καλύτερο. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και αυτοδέσμευση. Στηρίζουμε απερίφραστα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ζήτημα σεβασμού και πολιτισμού».