Δεκαετία '80. Η νεολαία της Πάτρας διασκεδάζει σε ένα μαγαζί πρωτοποριακό για την εποχή που έμελλε να χαράξει μία νέα σελίδα στη νύχτα της πόλης και να ξεκινήσει το κεφάλαιο του summer nights στο Ρίο. 

Μιλάμε φυσικά για το Piscina Bar. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο παιδιά ο Γιάννης Βουλδής που εργαζόταν σε κεντρικό φαρμακείο της Πάτρας και ο Τάκης Γαλάνης υπάλληλος μέχρι τότε φαρμακαποθήκης, αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό βήμα. 

Νέοι τότε και οι δύο, κοινωνικοί και με γνωριμίες, έχοντας κάνει τον δικό τους κύκλο ο καθένας, αλλά και έχοντας το ρίσκο και την ανεμελιά της άγνοιας κινδύνου, κάνουν την αρχή, φτιάχνοντας κάτι που δεν υπήρχε έως τότε. Καλοκαιρινό νυχτερινό κατάστημα στο Ρίο της Πάτρας. 

Τα εγκαίνια έγιναν το καλοκαίρι του 1985. Όλοι όσοι είχαν πάει τότε θυμούνται τα φουσκωμένα μπουκάλια από λάστιχο να κολυμπούν στην πισίνα, τα ομπρελάκια με τα περίεργα κοκτέιλ, τα τραπεζάκια πάνω στο γκαζόν και φυσικά την καλή μουσική που με την αύρα της θάλασσας και του καλοκαιριού σε ταξίδευε. 

Η αρχή ήταν κάτι παραπάνω από δυναμική, όμως, η συνέχεια ακόμα καλύτερη. Από το Piscina του Ρίου της Πάτρας περνούσε όλη η τότε νεολαία της πόλης και διασκέδαζαν μαζί, σαν μία μεγάλη παρέα. 

"Κάθε βράδυ στο Piscina όλη η Πάτρα γινόταν μια μεγάλη παρέα" μας λέει ο Στέλιος Αποστολόπουλος που τις τελευταίες ημέρες δεν έχει σταματήσει να ανεβάζει φωτογραφίες από το μαγαζί. Piscina Bar Ρίο Πάτρα, Μούσκεμα Πάρτυ 1986

Στις φωτογραφίες διακρίνει κανείς αρκετές γνωστές προσωπικότητες της Πάτρας, στα νιάτα τους, Πατρινούς που αργότερα ο καθένας διακρίθηκε στον τομέα του. Χαμόγελα, ξενοιασιά, διασκέδαση και ο αέρας μιας άλλης εποχής.

Στα decks του μαγαζιού την αρχή την είχε κάνει η Ζακελίνα Κυρούση, μαζί με τον Σπύρο Ματθαιόπουλο, ενώ την επόμενη χρονιά τη σκυτάλη πήραν ο Στέλιος Αποστολόπουλος με τον Άκη Βασιλόπουλο

Η μουσική ήταν ξένες επιτυχίες της εποχής και λίγα pop ελληνικά κομμάτια. Το κέφι των θαμώνων του και ο αέρας της παρέας που έβγαζε προς τα έξω το μαγαζί, ήταν ο κινητήριος μοχλός, το στοιχείο που έκανε τη διαφορά.

Από το Piscina πέρασαν αρκετά άτομα που εργάστηκαν εκεί και αργότερα έγιναν γνωστά στον χώρο της εστίασης, κάνοντας την δική τους σταδιοδρομία. 


Ένα μαγαζί που έκλεισε τον κύκλο του το '90 με το επιχειρηματικό δίδυμο το '91 να ανοίγει το Alter Ego, πάντα στο Ρίο της Πάτρας. To Piscina όμως είχε προλάβει και είχε κάνει την αρχή. Από τότε και μετά το Ρίο έγινε ταυτόσημο της καλοκαιρινής νυχτερινής διασκέδασης της Πάτρας.

Όμως σαν και αυτό, όπως λένε όσοι το είχαν ζήσει, δεν υπήρχε άλλο. Δίκαια το γράφει ο Στέλιος Αποστολόπουλος: "Piscina Bar εκεί που τα καλοκαίρια των 80'ς κάθε βράδυ τα κάναμε μούσκεμα". 


(Το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό είναι του Στέλιου Αποστολόπουλου που το παραχώρησε προσωρινά για τη δημοσίευση στο patrasevents.gr και τον ευχαριστούμε για αυτό).