Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου την επίσκεψη στην Κύπρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο.

Ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κύπρο 29 και 30 Ιουλίου, σύμφωνα με το protothema.

«Είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη και με την έννοια ότι είναι η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και διότι γίνεται σε αυτή την κρίσιμη, γεμάτη προκλήσεις, περίοδο. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως συνηθίζεται πάντα προκειμένου να καταδεικνύεται η άρρηκτη ενότητα που υπάρχει» είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Προδρόμου.

Στη διήμερη αυτή επίσκεψη τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, με την προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων να είναι ενεργή και να διαφαίνεται προοπτική για κάποια προκαταρκτική άτυπη σύσκεψη των ενδιαφερόμενων μερών (με το σχήμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κύπρο), έχει μεγάλη σημασία να γίνουν όλες οι συνεννοήσεις και να τεθούν οι συγκεκριμένες βάσεις για το διαρκή συντονισμό που έχουμε πάντα με την ελληνική κυβέρνηση.

«Με την Ελλάδα προχωράμε μαζί γιατί τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουμε. Είναι μια νέα κυβέρνηση, αλλά δεν είναι μια άγνωστη κυβέρνηση με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός και γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν συνεννοηθεί και συνεργαστεί σε διεθνή φόρα» επισήμανε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι στη συνάντηση που θα έχουν θα ανασκοπηθούν οι εξελίξεις σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και την από κοινού διπλωματική δραστηριότητα τόσο μέσα στην Ε.Ε. όσο και γενικότερα διεθνώς.

Παράλληλα με τα εθνικά θέματα θα συζητηθούν και διμερή θέματα.