Η Ελισάβετ Μουτάφη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό tv kous kous και στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και μεταξύ άλλων μίλησε για τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικές σειρές.

Συχνά προκαλείται μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν άνθρωποι που δεν είναι ηθοποιοί είναι άδικο να παίζουν σε σειρές… ποια είναι η γνώμη σας;

Ήμουν η πιο αυστηρή κριτής στο εν λόγω κομμάτι, γιατί σπουδάζουμε, παλεύουμε, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με μόρφωση στο επάγγελμα μας που δεν παίρνουν δουλειά στην τηλεόραση. Ξαφνικά, λοιπόν, ένας άνθρωπος με κοινό και fans μπορεί να βρεθεί σε μία σειρά. Ωστόσο, μετά την οικονομική κρίση, είδα διαφορετικά κάποια πράγματα. Η τηλεόραση απασχολεί πολύ κόσμο – και ηθοποιοί παρουσιάζουν εκπομπές. Οπότε γιατί να κρίνεις κάποιον που παίζει σε μία τηλεοπτική σειρά; Δεν μπορώ να σταυρώσω κάποιον, δεν με ενοχλεί πια, όλοι τα κάνουμε όλα στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή, γιατί περάσαμε δύσκολα, περάσαμε οικονομική κρίση.

Αν έπαιζε σε θέατρο, θα άλλαζαν η γνώμη και η θέση σας;

Αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Αν μου έλεγες ότι θα παίξει στο θέατρο ή καλύτερα στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, εκεί ίσως γινόμουν πιο σκληρή, αλλά και πάλι μπορείς να το συζητήσεις. Για μένα πλέον παίζει ρόλο ο τρόπος που το κάνεις και ο σεβασμός που δείχνεις απέναντι σε αυτό που κάνεις. Τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, αν και σαφέστατα θεωρώ ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τις δουλειές από τους ηθοποιούς.