>Με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε  την ακόλουθη δήλωση:
 
“Όταν μιλούμε για την Πατρών - Πύργου θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται όχι μόνο για μια αναπτυξιακή ματαίωση και αναίτια χρόνια κωλυσιεργία , αλλά και για μια οδική αρτηρία που έχει στοιχίσει τις ζωές δεκάδων συμπολιτών μας καθώς και αμέτρητων σοβαρών τραυματισμών. 
 
Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί τον αυστηρότερο κατήγορο της προηγούμενης κυβέρνησης ή όποια και στο ζήτημα αυτό επέδειξε προκλητική ανεπάρκεια. 
 
Αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν ένα έργο το οποίο δημοπρατήθηκε ολόκληρο το 2014,  παραλαμβάνεται σήμερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατατμημένο σε οκτώ κομμάτια. 
 
Να σημειωθεί ότι κανένα από τα οκτώ κομμάτι του συνολικού έργου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και στα τρία από αυτά δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση εξαιτίας νομικής εμπλοκής του αναδόχου. 
 
Οι πολίτες απαιτούν σαφείς και ρεαλιστικές λύσεις και όχι εμπαιγμούς. 
 
Η ανθρώπινη ζωή και η οδική ασφάλεια είναι πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης. 
 
Το δημόσιο χρήμα πρέπει να χρησιμοποιείται με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό. 
 
Όλα τα μεγάλα έργα πρέπει να διέπονται από σοβαρά χρονοδιάγραμματα, διαρκή αξιολόγηση, ελάχιστη γραφειοκρατία και μέγιστη ταχύτητα στο πλαίσιο του εφικτού και του αναγκαίου. 
 
Η Πατρών - Πύργου αποτελεί καταλύτη στη συνολική ανάπτυξη της Αχαΐας και της βιομηχανικής ζώνης των Πατρών και αυτό έχει καταστεί σαφές τόσο από από τη σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και από τη νέα περιφερειακή αρχή. 
 
Οι καιροί της στασιμότητας και της αδιαφάνειας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και η Πατρών - Πύργου απαιτεί πλέον ταχεία λύση και προφανώς εξασφαλισμένη Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. 
 
Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε και θα φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων…”.