Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τα Εθνικά Καλλιστεία GS HELLAS 2019.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς θα διεξαχθεί στις την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στο κτήμα Αριάδνη στο ANAIS CLUB, στην Βαρυμπόμπη. Η ηθοποιός, Νικολέττα Καρρά και ο Πρόεδρος των Καλλιστείων, Γιώργος Κούβαρης, θα είναι οι παρουσιαστής της μεγάλης βραδιάς. Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου έχει αναλάβει τη μουσική του διαγωνισμού, ωστόσο εκτός από την επιμέλεια των τραγουδιών, θα έχει και σχολιαστικό ρόλο στην παρουσίαση. Να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη χρονιά, Σταρ Ελλάς είχε αναδειχθεί η Ιωάννα Μπέλλα.

Τη μεγάλη βραδιά του τελικού θα βραβευτούν τέσσερα πρόσωπα για την προσφορά τους, και την ιστορία που έχουν αφήσει πίσω τους, ο καθένας στον τομέα του, η Μαίρη Λίντα από τον χώρο του τραγουδιού, ο Μίμης Πλέσσας για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι, η Γιώτα Γουρδομιχάλη από τον χώρο των γραμμάτων, και ο Κυριάκος Κερανόπουλος για τα 30 χρόνια στον θεσμό των καλλιστείων, όπου μάλιστα για 3η συνεχόμενη χρονιά θα διαλέξει την ΣΤΑΡ ΑΤΤΙΚΗΣ μέσα από τα Εθνικά Καλλιστεία GS HELLAS 2019.

Η κριτική επιτροπή των Καλλιστείων αποτελείται από τον χώρο των Τεχνών, των Γραμμάτων και των Επιστημών και είναι οι εξής:

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΕΠΚΟΣ
ΛΙΝΑ ΤΟΥΠΕΚΤΣΗ
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
ΜΑΡΘΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΛΙΓΚΟΡΗ
FERNANDO GANDHI
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ
LAOURA GONZALES
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ
ΓΙΩΤΑ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ
ΤΣΙΑΓΚΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΟΥΛΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ
GASPAR CRUZ

Στη φετινή κριτική επιτροπή θα βρίσκονται τρεις διεθνείς κριτές, τους οποίους έφερε στην Ελλάδα ο θεσμός με προσωπικά του έξοδα. Ο Γκασπάρ Κρουζ κάτοχος δικαιωμάτων MISS CONTINNETS , από την Αμερική, ο Φερνάντο Γκάντι κάτοχος δικαιωμάτων MR UNIVERSAL AMBASSADOR από την Ινδονησία και η Λάουρα Γκονζάλεζ, Miss Υφήλιος 2017 από την Κολομβία.