Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο στη συνοικία της Αγίας Τριάδας έκανε «στάση» το βράδυ της περασμένης Κυριακής το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, το οποίο στο πλαίσιο της ενότητας «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Μαμ».

Το κοινό της περιοχής γέμισε το προαύλιο του σχολείου και απόλαυσε μία εξαιρετική παράσταση, ακολουθώντας τη… διαδρομή ενός μαθητή (Ζοζέφ), του οδηγού ενός λεωφορείου, του «Μεγάλου», που οδήγησε σε μία απρόσμενη φιλία, μέσα από ένα ταξίδι επτά χρόνων, από το σπίτι στο σχολείο. 

Οι ήρωες της παράστασης τα λένε όλα μεταξύ τους, με τον «Μεγάλο» να μαθαίνει στο Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η μέθοδος είναι, επτά συνταγές μαγειρικής, μέσα από τις οποίες μαθαίνει να μη φοβάται το θάνατο, να αντιμετωπίζει την ερωτική απογοήτευση,  να κυνηγάει την ευτυχία, να βλέπει την πόλη του  σαν να τη βλέπει πρώτη φορά, να μαθαίνει να ζει ελεύθερος μακριά από το… κοπάδι και να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί, Βασίλης Κόκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Συντελεστές της παράστασης ήταν οι Χρήστος Στρέπκος, Σκηνοθεσία –δραματουργική επεξεργασία, Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου σκηνικά-κοστούμια, Νίκος Σωτηρόπουλος σχεδιασμός φωτισμών,  Μαριμίλη Ασημακοπούλου, Χορογραφία. Φωτογραφία Νίκος Παπαγιαννόπουλος