Πάνω στην Συμφωνία των Πρεσπών στάθηκε ο Γιώργος Βαρεμένος στις προγραμματικές δηλώσεις των Βουλευτών, το βράδυ της Κυριακής.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως «διοχέτευσε δηλητήριο διχασμού» με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να «πάρει μερικούς ψήφους». «Πριν αλέκτωρ λαλήσει, οι μακεδονομάχοι εμφανίστηκαν ολόγυμνοι. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την περικεφαλαία ως φύλλο συκής, αλλά αυτό δεν αρκεί γιατί η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί» ανέφερε ο κ. Βαρεμένος και συνέχισε:

«Ξεχνάει κανείς ποιος χορός των τεράτων στήθηκε σε αυτή εδώ τη χώρα, ποιο δηλητήριο διχασμού επιχειρήθηκε να διοχετευθεί στις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων και αυτό για λίγους παραπάνω ψήφους. Η Νέα Δημοκρατία ψηφοθήρησε με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το πολιτικό κόστος της υποστήριξης της, αλλά αυτό που μας κράτησε όρθιους και δεν λυγίσαμε μπροστά σε αυτό το χορό των τεράτων είναι η αίσθηση ότι επιτελούσαμε το πατριωτικό μας καθήκον, ότι υπερασπιζόμασταν μια συμφωνία ανοιχτών οριζόντων για την Ελλάδα που κατοχύρωνε με το καλύτερο τρόπο το πατριωτικό συμφέρον. Ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα αποτιμήσει, ίσως τώρα δεν του δόθηκε ο χρόνος, ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με θυσίες, διαχρονικά και ιστορικά, αντίθετα ο ψευτοπατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με οφέλη, είτε πολιτικά είτε οικονομικά».

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε επίσης θετική την πρώτη τοποθέτηση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, ο οποίος έκανε μια προσπάθεια ρεαλιστικής και μετριοπαθούς προσέγγισης των πραγμάτων προβαίνοντας σε αντίθεση με το παρελθόν, όχι όμως σε μια ισοπεδωτική κριτική, όπως είπε χαρακτηριστικά.