Συστατικά

  • 3 κολοκύθια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

Για το πανάρισμα

  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 αυγά
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • φέτες από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, την παρμεζάνα, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το πανάρισμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το ξύσμα από τα λεμόνια, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στα φιλέτα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Περνάμε τα φιλέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μείγμα του παναρίσματος. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι, πιπέρι και θυμάρι.

Πηγή: akispetretzikis.com